Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Британци ги извозват с автобуси да протестират срещу брекзит


Масов протест срещу брекзит
Масов протест срещу брекзит се провежда в Лондон на 20.10.2018. Хиляди излязоха на улицата в британската столица с призив за нов референдум по въпроса за брекзит. Според репортаж на първа програма на германската държавна телевизия от Лондон ARD-Studio London, протестъри от цяла Великобритания ги извозват с автобуси в Лондон да вдигат гюрултия. Някои от тях са довлечени от остров Orkney на 1000 km от Лондон: Marschieren für ein zweites Brexit-Referendum. Schon in etwa fünf Monaten will Großbritannien die EU verlassen. Doch "People's Vote" will das nicht hinnehmen. Mit einem großen Protestzug mitten durch London kämpft die Kampagne für ein zweites Brexit-Referendum. Stand: 20.10.2018, 12:39 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


Автобуси и почерпка за протестърите се финансира от Ian McEwan/Иън Макюън - британски писател-белетрист, син на David McEwan - наемник от британската армия. Участниците в "People’s Vote March" призоваха за втори референдум, на който да бъде взето окончателно решение дали кралството ще напусне Евросъюза. Премиерът Тереза Мей вече изключи такава възможност.

Терезай Мей на няколко пъти заявява, че няма да има втори референдум, а опозиционните лейбъристи - че са отворени към идеията за такова гласуване с цел страната да остане в съюза, но при определени условия. Твърдите привърженици на Брекзит казват, че нов референдум ще е предателство към демокрацията, защото народът се е произнесъл ясно, че не иска по никакъв начин да се остава в структурите на ЕС.

Извозването с автобуси на протестъри и гласоподаватели принадлежи към демократичните европейски ценности. По време на избори в България например, български турци-гастарбайтери в Европа ги извозват с автобуси до българските консулати да гласуват за ДПС и ДОСТ. И защо идеята за втори, трети и т.н. референдум да не е демократична? В Югославия, Украйна, България и пр. проведоха повторни избори, докато паснаха на американците и всичко утихна.


Още по темата:

В 
Германия плащат 50€ на протестъриВ Германия плащат 50€ на протестъри


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени