Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Абортът е наемно убийство


папа Франциск
Жените, които абортират детето си, са като онези, които наемат убиец, за да реши техен проблем, каза днес папа Франциск пред вярващите, събрали се на площад "Св. Петър" в Рим, предаде първа програма на германската телевизия ARD Generalaudienz. Papst vergleicht Abtreibung mit Auftragsmord. Eigentlich gilt Papst Franziskus als verhältnismäßig liberal, doch nun hat er mit einer Äußerung zum Thema Abtreibung überrascht: "Unschuldiges Leben" zu beseitigen, verglich er mit einem Auftragsmord. Stand: 10.10.2018, 11:29 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


"Как може акт, който прекъсва напъпил живот, невинен и беззащитен, да бъде терапевтичен, цивилизован или просто хуманен?", изтъкна Франциск в седмичното си обръщение, посветено на божиата заповед "Не убивай!". "Питам ви: правилно ли е да унищожаваме човешки живот, за да решим проблем. Това е все едно да наемеш убиец, за да решиш проблем". Макар да е смятан за по-либерален от предшествениците си, Франциск не промени становището на католическата църква за семейното планиране и секса.

Защо всички религии забраняват абортите и дори предохраняване от забременяване?

В реалния живот, периодът през който един мъж би могъл да намери жена, която да иска да зачене от него, респективно една жена да намери мъж, който да иска да има дете от нея, е значително по-кратък, от физиологически възможния период за забременяване и износване. Единствено героините от холивудските филми на 40+ се омъжват за мултимилионери със собствен самолет и съпругите на нацисти раждат на 46 годишна възраст.

Продължителността на периода на желано забременяване е пропорционална на социалния статус на хората. Хората с най-нисък социален статус имат най-кратък период, през който някой евентуално би желал (би се смирил) да създаде поколение с тях.

Един посредствен, беден мъж на 20 години все още е млад и поне теоретически има перспектива да постигне нещо в живота си и е възможно да немери жена, която да иска да има общи деца с него. Но от един посредствен, беден мъж на 38 години не може да се очаква някакво развитие и никоя жена няма да иска да забременее от него. Една бедна, посредствена жена на 20 години все още е привлекателна и може да намери мъж, който да иска да има деца от нея. Но една 38 годишна бедна, посредствена жена е привлекателна за мъже над 60 години, които вече имат проблеми с ерекцията и на всичкото отгоре и те са бедни и нямат какво да оставят в наследство.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени