Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Китайска дървеница в Apple и Amazon


Apple и Amazon
Bloomberg съобщи на 05.10.2018, че в хардуер за сървъри, които се използват от Apple и Amazon, е бил инсталиран специален чип с големината на оризово зърно, с шпионски задачи. Публикацията твърди, че става дума за продукти на китайската компания Super Micro, които са били използвани от почти 30 американски компании, а целта е промишлен шпионаж.

Copyright:www.backdoornews.com


Източниците на изданието са анонимни, но се твърди, че са от корпоративни и правителствени среди. Според тях не са били откраднати потребителски данни. Apple отрича разобличението, като посочва, че не е открила такива чипове в своите сървъри. Amazon също твърди, че не е открила доказателства в подкрепа на твърденията. SuperMicro също отрича да е поставяла шпионски чипове в продуктите си. Според Bloomberg, Apple е намерила чиповете през 2015 и след това е уведомила ЦРУ. По-късно това била направила и Amazon. Двете компании обаче отричат да са работили с разузнавателното управление.

През 2015 г. Apple се отказа от сървърите на Super Micro и окончателно прекрати партньорството си с компанията през 2016 г. Сега обаче твърди, че това нямало нищо общо с шпионски чипове.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени