Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Британците разкриха убийците от Солсбъри


Руслан Боширов,Александър Петров
Единият, от двамата руски туристи, набеден за отравянето на бившия руски/британски доносник Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри през март 2018, е служител на руското военно разузнаване (ГРУ), който е получил орден от руския президент Владимир Путин. Това "разкри" британският разследващ сайт Bellingcat, чийто основател е Eliot Higgins.

Медията "Bellingcat" се финансира от Държавния департамент на САЩ/The United States Department of State, Американската агенция за международно развитие/United States Agency for International Development (USAID), която организира Цветните революции, и "Отворено общество/Open Society Institute" на Джордж Сорос. (Източник: Bellingcat 3, Qui est Eliot Higgins? Par Edouard Vuiart. 12.avril.2017 // Les Crises. "Via Bellingcat, Eliot Higgins a travaillé en partenariat avec l’ « Organized Crime and Corruption Reporting Project » (OCCRP), une organisation financée par le Département d’État américain, USAID et l’Open Society Institute de George Soros.")

Според Уикипедия, зад платформата "Bellingcat" стои "Atlantic Council" - американски мозъчен тръст за геостратегия и неговата "Future Europe Initiative". И двете организации не са създадени да разкриват истината, а да настройват общественото мнение в полза на САЩ.

Copyright:www.backdoornews.com


Британските разследващи идентифицираха единия от двамата заподозрени - Руслан Боширов. Владимир Путин съобщи, че Боширов е цивилен, а по руската държавна телевизия RT самият той заяви, че е посетил Солсбъри като турист, за да разгледа местните забележителности.

Заподозрените за атаката срещу Скрипал руснаци, ходили на туризъм в Солсбъри потвърдиха, че изнесените имена са истинските им. Според Bellingcat Боширов всъщност е полковник от руското военно разузнаване, като истинското му име е Анатолий Чепига. Той е служил в Чечения и е бил удостоен с орден "Герой на Руската федерация" през 2014 г. Според БиБиСи нямало спор относно самоличността на Чепига.

Британските разследващи журналисти са ровили по различни уебсайтове и социални мрежи и са намерили снимки на Анатолий Чепига, който прилича на снимките на Боширов, от камерите за видеонаблюдение. 39-годишният Чепига е бил обучаван в една от елитните академии на Русия и е служил в специална военна част под командването на ГРУ. Той е спечелил повече от 20 военни награди за службата си. Британците твърдят, че е бил прехвърлен в Москва около 2009 г. Той е работил под прикритие през последните девет години. Той и "Александър Петров" са пристигнали на 2 март на лондонското летище "Гетуик" от Москва и са посетили Солсбъри в два последователни дни, включително 4 март, деня на отравянето на Скрипал. Британците твърдят, че Чепига е пътувал до Великобритания с фалшив паспорт заедно с друг руснак, който е използвал името Александър Петров. Британският министър на войната Gavin Williamson написа в Twitter, че вече е разкрита истинската самоличност на единия от заподозрените. Малко след това Gavin Williamson изтри постинга си, съобщи първа програма на германската телевизия ARD: Verdächtiger als russischer Spion identifiziert. Im Fall Skripal haben Journalisten nach eigenen Angaben einen der verdächtigen Täter als russischen Spion identifiziert. Die Reporter kamen dem Oberst durch Recherchen in Datenbanken auf die Spur. Stand: 27.09.2018, 10:05 Uhr. Но това, както и много други детайли, българските медии не го съобщиха.

Дали е възможно някой да се представя под чуждо име и да дава интервю по телевизия, която я гледат стотици негови познати, съседи, приятели, роднини, колеги и на никой от тях, да не му направи впечатление?

Защо да не е възможно, след като е възможно Агата Кристи, която страда от дислексия и не може нито да пише нито да чете, а е написала огромно творчество. Както и Уилям Шекспир, който е бил полуграмотен, а е използвал в творчеството си 30000 думи.


Още по темата:

Скрипал ги готвят, да ги изпарят

Истината за Скрипал ☠

Великобритания призна: Отровата на Скрипал не е от Русия

Изясни се кой отрови Скрипал

Видео: Първото интервю на Юлия Скрипал

Скрипал не е отровен с "Новичок"

Великобритания произвежда Новичок


Единствените свидетели на СкрипалЕдинствените свидетели на Скрипал

Убийство с чадър


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени