Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

„Свободна Европа“ отново започва да полива българи и румънци с американска отрова 📻


Radio Free Europe / Radio Liberty
14 години след като прекрати дейността си в България, Радио „Свободна Европа“ отново се завръща у нас. Радиото се завръща и в Румъния. Това става ясно от интернет страницата на медийната група RFE/RL. Според официалното съобщение целта на завръщането е да се направи опит да се подсили пропагандата в страната. "Правителствени служители, представители на гражданското общество и журналисти изразиха загриженост, че дезинформацията, корупцията и социалното разделение подкопават политическата система", се посочва в съобщението. Всъщност социалното разделение именно американците и техните диверсионни медии, като радио "Свободна Европа" го предизвикаха.

Copyright:www.backdoornews.com


Програмата прекрати дейността си в България през 2004 г., а в Румъния - през 2008 г., като периодът съвпадна с приключване на приватизацията в двете страни. В България по това време последният хотел на Черномориете бе приватизиран и отдаден на американски компании и техни подставени фирми. През 2018 г. в България се заговори за национализация - "Визия за България" на БСП, на което амриканците веднага реагират, като ни изпращат "корпуса си за бързо реагиране" в медиите.

"Надяваме се по-специално, че нашите репортажи, разработени от местни журналисти, ще помогнат за израстването на свободните медии, ще насърчат изповядването на евроатлантическите ценности и институции и ще поддържат дискусията за членството в НАТО, ЕС и западните организации. Очакваме с нетърпение да си сътрудничим с независими местни медии и с гражданското общество", коментира президентът на медията Томас Кент, цитиран в съобщението.

Очаква се Радио „Свободна Европа“ да стартира през декември 2018 година, като ще предлага мултимедийно покритие и анализи на български и румънски. Програмата ще си партнира с местни соросоидни медии, за да се разширят съществуващите проекти, които насърчават разпространението на фалшиви новини.

"Свободна Европа" вече има сериозни ангажименти на Балканите със своите бюра в Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Черна Гора и Сърбия. Освен това има и програма на румънски език за Молдова, се посочва още в анонса. Мрежата от репортери на RFE/RL полива с американска отрова аудитория от 26 милиона души в 25 страни, които изостават в приватизацията.

Радио "Свободна Европа"/Радио "Свобода" е диверсионна медия, създадена през 1949 година от САЩ, по време на Студената война за психологическа война и дестабилизиране на враговете на САЩ - комунистическите държави от Източна Европа. Основатели на Radio Free Europe/Radio Liberty са John Jay McCloy, Allen Welsh Dulles, Charles Douglas Jackson, Henry Ford II и Nelson Rockefeller - американски лихвари и лобисти. Радио "Свободна Европа"/Радио "Свобода" е предшественик на "Central European Media Enterprises Ltd." - собственик на телевизия bTV.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени