Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Защо Китай ще инвестира в Източна Европа? 🈶


среща на 
върха във формат „16+1” между Китай и страните от Централна и Източна Европа
Завърши седмата среща на върха във формат „16+1” между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Създаване на глобален бизнес център за партньорство с Китай и намаляване на китайските мита за европейския внос обявиха от София премиерът Бойко Борисов и китайския му колега. Бяха подписани множество двустранни споразумения между 16-те държави и Китай, а конкретна сделка беше обявена с България - изкупуване на 10 милиона тона сушени тютюневи листа. Българската и Китайската банка за развитие подписаха споразумение за кредитна линия от 1,5 млрд. евро за български фирми.

Copyright:www.backdoornews.com


„Знаете всяка година колко проблеми имаме в изкупуването и дотирането на производството на тютюн и именно затова нееднократно сме говорили, дори ако трябва да дадат свои сортове, да направим така, че да има пазар за тяхната продукция. Помните каква съпротива имаше, когато сме се опитвали да сменим производството на тютюн с карамфили, рози, фризьорски салони. Във време, когато светът се тресе от търговски войни в прекия смисъл на думата, от санкции и ембарго по всички видове направления - това е рядък шанс да се даде тласък в европейското и китайското сътрудничество.”, заяви Бойко Борисов.

През целия ден на форума китайският премиер Ли Къцян повтаряше, че той не цели разцепване на Евросъюза. За разлика от Бойко Борисов, партия АТАКА е на друго мнение и е силно обезпокоена от присъствието на Китай в Европа. Пределно ясно е, че Китай не иска да инвестира в Европа от алтруистични подбуди, а да извлича печалби. А защо Китай иска да инвестира именно в Източна Европа?

След разпадането на СССР, източно-европейските държави бяха приобщени към НАТО и Евросъюза, но не като равнопоставени партньори, а като втора категория хора - "Untermensch", на които Запада продава второ качество стоки на същата или дори по-висока цена, от колкото в западните държави.

За три десетилетия, импортираната от Запада демокрация в Източна Европа не донесе просперитет и благоденствие на източно европейците. Напротив - Всички източно-европейски държави са загубили жизнения си стандарт от времето на комунизма. Масовата принудителна приватизация на източно европейските страни не донесе инвестиции от Запада, а ограбване и обогатяване на западни корпорации.

През 395 г. император Теодосий I обявява християнството за държавна религия на Римската империя. Паралелно той разделя империята на Източна, начело със сина си Аркадий, и Западна с другия му син Хонорий. Империята никога повече не се обединява, а се разпада. Евросъюзът така и никога не успя да обедини Изтока със Запада. Източна Европа си остана санитарен кордон.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени