Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Студентски кредити в Англия 💰‍🎓


студенти в Англия
Българските казионни медии съобщиха на 08.07.2018 год., че и през 2019/20 учебна година, обучаващите се ще могат да използват преференциални заеми в Англия. Остават в сила студентските кредити за студенти от Европейския съюз в Англия и след Brexit. И през учебната 2019-2020 година студентите ще могат да използват студентски заеми и ще ползват досегашния размер на годишни такси за обучение.

Copyright:www.backdoornews.com


Великобритания е една от топ дестинациите за българските кандидат-студенти. За разлика от други европейски държави, като Дания и Германия, в които образованието е безплатно, в Англия образованието е скъпо удоволствие. Все пак студентите в Англия могат да изтеглят заем за покриване на пълния размер на таксата за обучение, но не и за издръжката си. Алтернатива на кредит за образование е стипендия за образование. Но такива стипендии Западът отпуска само на чужденци, чиито държави не са приватизирали и отдали националните си блага на западни корпорации.

На практика българските студенти в Британия теглят кредит от десетки хиляди паунди за заплащане на училищните такси, а за да се издържат работят на пълен работен ден мръсна, нископлатена, вредна за здравето и унизителна за британците работа. Защото с неквалифициран труд не може на половин работен ден да си плащаш наема, да си купуваш храна и карта за градския транспорт.

Работейки на пълен работен ден тежка работа, не е възможно студентите от България да завършат успешно образованието си, конкурирайки се с местни студенти, на които дори не се налага да учат едновременно чужд език. В Германия, в която образованието е безплатно, държавата отпуска безлихвен кредит за студенти от бедни семейства - така наречения BAföG (Bundesausbildungsförderungsgesetz § 68 SGB I), за да могат студентите да се издържат докато следват. Но такъв кредит се отпуска само на немски граждани, не и на чужденци от ЕС. По правило българите, завършили образование в Англия с кредит, след като завършат остават в Обединеното кралство, докато погасят заема. Като при това работят същата неквалифицирана работа, която са работили преди да започнат да следват и през времето на следването. На по-перспективните соросоиди се отпускат стипендии да следват в НБУ или даже в Западна Европа и САЩ. Все пак и от фиктивното образование в Англия, с последвало погасяване на кредит, има смисъл: Българите, след като върнат дълговете си в Британия, могат да започнат в България работа като тролове в специалните колцентрове. По-добре от колкото в Англия да събират мръсните чинии от масите.


Още по темата:

Всеки пети българин учи за соросоид


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени