Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Протест срещу скрити камери


скрити камери в обществени тоалетни
20.000 южнокорейки се събраха в Сеул с искане за по-строги действия на властите срещу заснемането на жени със скрити камери. Това според участничките кара жените да живеят в постоянен стрес и тревога, предаде немското издание Stern:
Heimliche Aufnahmen auf der Toilette. Spanner-Videos sind in Südkorea so weit verbreitet, dass zehntausende Frauen dagegen demonstrieren. Südkorea hat ein Problem mit heimlich aufgenommenen Videos von Frauen auf Toiletten oder in Umkleiden. Nun sind zehntausende Damen dagegen auf die Straße gegangen. Smartphone-Hersteller machen den Spannern schon lange das Leben schwer. 07. Juli 2018, 20:51 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


Демонстрантките призоваха за по-строги разследвания и наказания за мъже, които правят видеозаписи на жени в обществени тоалетни и съблекални без тяхно съгласие и след това качват заснетото в интернет. Повечето от протестиращите бяха покрили лицата си с бейзболни шапки, слънчеви очила и хирургически маски, както ги бяха инструктирали организаторите. Те заявиха, че се обявяват против това жените постоянно да се тревожат за скрити миниатюрни камери в тоалетните или че биват снимани под полите в станциите на метрото.

През 2010 година в Южна Корея са били разкрити 1100 случая на тайно заснемане на жени, а през 2017 година случаите са над 6500. Повечето подсъдими са се отървали с глоби или условни присъди. Между заловените воайори са били университетски професори, свещеници, лекари, учители, полицаи и един съдия.

През февруари 2014 г. "Guardian" публикува документи от Edward Snowden, от които стана ясно, че британското разузнаване "GCHQ" в периода 2008-2012 г. е ползвало Webcam на потребителите в чатовете на Yahoo. Програмата под кодовото наименование "Optic Nerve" е колекционирала снимки и видео, в това число и секс-снимки и секс-видео, от Webcam-Chats на потребителите. Само за шест месеца през 2008 г., "GCHQ" са събрали 1,8 милиона снимки.

Освен това тайните служби са подложили снимките на автоматично идентифициране лицата на потребителите. При тази операция "GCHQ" са работили съвместно с NSA, които са съхранили снимките в своята база-данни "XKeyscore". В началото на март 2014 г., Германия официално пуска в продажба Webcam-Sticker - стикери, с които потребителите да облепват уебкамерите на компютрите и таблетите си. Когато Едуард Сноудън направи обществено достояние практиката на американското и британското разузнаване, да включват камерите на телефоните и компютрите без знанието на потребителите, за да шпионират цялото човечество, тогава нямаше протести на жени. Напротив - жените дори се надсмиват над мъже, които облепват камерата на компютъра си. Казват им, че страдат от параноя.

На жените не им пука, че някой щял да надзърта под полата им или да ги гледа като уринират и се преобличат. На повечето дори им доставя удоволствие, така те получават потвърждение, че са желани и харесвани. Ако жените не обичаха да ги гледат, нямаше да ходят с големи деколтета, прозрачни дрехи и къси поли. Но жените не искат да ги гледат всички, особено бедни и безперспективни мъже.

"Да се борим, докато не умре и последното семе на незаконното заснемане! Ето и моето послание към мъжете: не съм обект на сексуални желания! Аз съм гражданин първа класа, точно като вас!" - изкрещя по микрофона една от протестиращите.

Със сигурност на една част от жените им е унизително да ги възприемат само като сексуален обект. Но голяма част от жените умело се ползват от тази привилегия. За мъжете няма такава привилегия. Мъжете трябва цял живот да продават труда си. И ако им провърви, да продават труда на други хора.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени