Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Нерегистрирани огнестрелни оръжия 🔫


ръчни огнестрелни оръжия
Последното проучване на независимия изследователски проект The Small Arms Survey със седалище в швейцарския град Женева съобщава, че 85% от ръчните огнестрелни оръжия по целия свят са в ръцете на цивилни грждани, като повечето от тях са нерегистрирани, съобщава Ройтерс.

Copyright:www.backdoornews.com


Гражданите на САЩ съставляват 4 процента от световното население, но в края на 2017 г. притежават около 46 на сто от приблизително 857 млн. огнестрелни оръжия, собственост на цивилни в света. В САЩ оръжията са повече от хората: Всеки 100 жители на САЩ притежават 120 оръжия. След САЩ по оръжия на глава от населението следват Йемен - 53 на 100 жители, Сърбия, Черна Гора, Уругвай, Канада. На последно място са Индонезия и Япония.

Проучването е установило, че има повече от 1 млрд. огнестрелни оръжия в света, от които цивилните притежават 85 процента, докато 13% са притежание на военни и само 2% са притежание на правоохранителните служби. Броят на оръжията, притежавани от цивилни по света, е нараснал до 857 млн. през 2017 г. от 650 млн. броя през 2006 г.

Проучването се основава на данни от 133 държави и територии, но само 28 страни са предоставили информация за оръжията, притежание на военните и на правоохранителните органи.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени