Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от България www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

ЕС (не)разрешава "Южен поток" 🛢Посещението на Бойко Борисов при Владимир Путин генерира масови подигравки с потребителите на българските медии. Че "България смята да търгува природен газ през хъба Балкан.", че "Турски поток" ще има отклонение от 150 километра, което ще ни "върже" за тръбата", че "Путин се бил обадил на Ердоган по телефона и онзи нямал нищо против България да си отвори разклонение от газопровода за да търгува с руски газ"...

Трябва човек да е много прост, за да повярва, че някой ще допусне българите да си правят отклонение от газопровод, който струва много милиарди и според участието на държавите във финансирането му се договарят съответни цени за пренос на газ. Все едно да си купиш апартамент и съседите да те попитат дали може към едната ти стая да си избият врата, че да могат съседите ти да печелят пари от твоя апартамент. Само изключително прост и тъп човек може да повярва, че Путин ще вдигне телефона да пита Ердоган с думите:

- Привет Реджеп, имаш ли нещо против и българите да се включат в газопровода?
А Ердоган му отвръща:
- Мараба Вова, хаирлия да му е на комшу, нека да прави разклонение!

Естествено Бойко Борисов не е предлагал на Путин отклонение на газопровода "Турски поток", че да става за смях пред Путин. За смях стават онези, които са го избирали. С тях българските медии се подиграват, с публикации от типа: "България смята да търгува природен газ през хъба Балкан." и "Турски поток" ще има отклонение 150 километра."

Междувременно сериозните български медии си признаха, че са лъгали и че Бойко Борисов не е обсъждал с Путин енергийни проекти. Това стана ясно още докато Борисов беше в Москва, руските медии съобщиха изказването на говорителя на президента на Русия - Дмитрий Песков, който заяви, че такива разговори изобщо не е имало: "На вопрос, договорились ли президент Владимир Путин и премьер Болгарии Бойко Борисов о продолжении ветки «Турецкого потока» до Болгарии, пресс-секретарь президента России Дмитрий Песков ответил отрицательно: Нет, не договорились, и не было такой задачи договариваться, и не было возможности на переговорах между президентом и премьер-министром об этом договориться."

Copyright:www.backdoornews.com


В предаването "В окото на бурята" на 02.06.2018 г. по телевизия "Алфа" на партия АТАКА, Магдалена Ташева споделя, че българската делегация е била планирана да продължи два дни, но е приключила още първия ден. Това ще рече, че на българските пишман-политици Русия им е показала вратата.

След като тези лъжи бяха разкрити, българските медии за да замажат провала си, измислиха нова лъжа, че Европейската комисия не била разрешила "Южен поток", че Путин бил казал на Борисов - "Иди питай първо ЕС дали са съгласни с "Южен поток"!

Германия построи "Северен поток" и започна строителството на "Северен поток-2", при което Германия не е искала разрешение от Евросъюза, а на подмятания от еврократи отговори, че Германия е суверенна страна и сама решава колко газопровода да строи и откого да купува газ.
Борисов и Кунева
Същото се отнася и за водоснабдяването: Докато соросоидите убеждаваха българите, че ЕС налагал приватизация на водата, в Германия водата е държавна и не се разрешава да бъде приватизирана.

Българите си спомнят, как евро-лобистката Меглена Кунева ги лъга, че от Евросъюза заповядали запориране на реактори от АЕЦ-Козлодуй. Спомнят си и как медиите ги лъгаха, че с маслен филтър можело да се направи заглушител за пистолет.

След като въпроса с газопровода отдавна е решен, за какво тогава Румен Радев и Бойко Борисов ходиха при Владимир Путин? Единият обсъжда газопровода, но няма правомощия да сключва договори, другият има правомощия, но не обсъжда енергийни проекти, а само съвместната борба срещу тероризма. Смисълът от посещението на българските политици в Русия е да си направят пиар, да залъжат пак невежите, че те се грижат за националните интереси, че ще уредят някоя и друга далавера за българите. И накрая да кажат "Ние искахме да строим "Южен поток", ама ей на, ЕС не разреши".

***

На 05.11.2015 г. ТАСС съобщи изказването на Robin Dunnigan:
"Cutting off all gas transit through Ukraine would deprive it of $2.2 billion in annual revenue. You have to ask: Why would you support Ukraine with one hand and strangle it with the other."
Robin Dunnigan
"Украйна губи ежегодно повече от $2 млрд. транзитни такси за руски газ, вледствие строежа на втори северен газопровод през Германия. Вие трябва да си зададете въпроса, защо с едната ръка помагате на Украйна, а с другата я душите."
Робин Даниган
- заместник държавен секретар на САЩ по енергетическа дипломация.

На 03.12.2014 Бойко Борисов от парламентарната трибуна заявява:
"Никой не е прочел цифра колко България ще спечели от Южен поток."


Още по темата:

Борисов: Ние не искаме да се развиваме, а да запазим това, което имаме

Първанов: "Блокирането на руските енергийни проекти трябваше да бъде направено необратимо"

Бойко Борисов е в еуфория от срещата си с Реджеп Ердоган

Защо България не гони руски дипломати?

САЩ се заканват на Германия


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени