Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Лъжата за Аркадий Бабченко


Аркадий Бабченко
Поредната лъжа на евроатлантиците, че живеещия в изгнание в Украйна руски журналист Аркадий Бабченко е бил убит, се провали, както се провали лъжата за Скрипал, предаде първа програма на германската държавна телевизия ARD: Angeblich getöteter Journalist. Babtschenko doch am Leben. Erst hatte die ukrainische Polizei erklärt, der russische Journalist Babtschenko sei ermordet worden. Doch er lebt. Der ukrainische Geheimdienst inszenierte den Mord - nach eigenen Angaben, um einen tatsächlichen Anschlag zu verhindern. Stand: 30.05.2018 17:48 Uhr

ЕС осъди мнимото убийство на Бабченко, когато изфабрикуваната новина бе съобщена от властите в Киев. В Туитър председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и Мая Кочиянчич, говорителката на върховния представител на съюза за външната политика и сигурността Федерика Могерини, изразиха облекчение (или съжаление - бел.ред.), че 41-годишният руски журналист, отявлен соросоид, е жив. Обаче нито Таяни, нито Могерини коментират обясненията, дадени от украинските власти.

Copyright:www.backdoornews.com


Руското министерство на външните работи заяви, че се радва, че руският журналист Аркадий Бабченко в края на краищата се е оказал жив, предаде Ройтерс. В същото време то разкритикува Украйна, че е използвала Бабченко за пропаганда. Международната организация "Репортери без граници" осъди украинската спецоперация с Бабченко и я нарече "печална". На брифинг по-рано днес ръководителят на Службата за сигурност на Украйна Васил Грицак съобщи, че убийството на Бабченко е било инсценирано в рамките на спецоперация за предотвратяване на истински заговор за покушение срещу журналиста. ССУ обвини публично Русия, че е поръчала отявленият критик на Кремъл да бъде убит. "Според данните, с които разполагаме, убийството на Бабченко е поръчано от руските спецслужби", каза Грицак и добави, че покушението било готвено два месеца, като руските служби платили $40.000 на организатора.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени