Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от България www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Такситата поскъпват


Светлин Русев
Мимикрия: Таксита-ментета имитират известни
таксиметрови компании и ограбват клиентите
на десеторна цена


Таксиметровите шофьори искат да возят хората срещу по-високо заплащане. Браншът настоява цената на услугата да се повиши с около 20% - съответно до 1 лев на километър през деня и 1,14 лв. през нощта.

Copyright:www.backdoornews.com


Според сметките на общината пък дневната тарифа в София, трябва да бъде средно около 95 стотинки за километър, или с около 20 стотинки по-скъпо, т.е. с повече от 20% от сегашните тарифи, съобщи Нова телевизия на 27.05.2018 г. "Ние превозваме пътници, а не чували с картофи. Имаме отговорност. Шофьорът да е отпочинал, колите да са хубави. Много от шофьорите карат без да спят, нямат осигуровки, автомобилите не се ремонтират“, коментира председателят на Браншовата камара на таксиметровите шофьори Спас Атанасов. Той обясни, че шофьорите искат тарифата да е от 1 лев и нагоре за километър, а големите превозвачи са съгласни с 0,94 лева. Атанасов смята, че общината би трябвало да се съобрази с исканията.

"При положение, че в момента повечето компании в София карат на 0,77 - 0,78 лева, не би трябвало минималната цена да надхвърля тази. Живеем в пазарна икономика", коментира пък шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Повишаването на минималната заплата и пенсиите с 14 лева, ще им излезе солено на българите.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени