Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Швеция се подготвя за Трета световна война


Infobroschüre in Schweden
Швеция, която от 200 години не е била във война, подготвя цивилното население за криза, терористичен удар, кибервойна или военна инвазия на вражеска държава, съобщи първа програма на германската държавна телевизия ARD: Infobroschüre in Schweden "Falls Krise oder Krieg kommt." Lange hat Schweden den Zivilschutz vernachlässigt, jetzt wurde seit mehr als 50 Jahren wieder eine Infobroschüre veröffentlicht. Die erinnert allerdings eher an Naheliegendes. Stand: 22.05.2018, 12:57 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


Швеция започва разпространението на брошури от 20 страници, на 13 езика (заради бежанците) със съвети за подготовка в случай на криза или война. В тях се обяснява какво означават различните сигнали и аларми, как шведите могат да допринесат за "общата отбрана" на страната, как могат да задоволят основните си нужди от храна, вода и отопление, как да оцелеят без електричество:
"A new version of a Cold War-era emergency booklet covering different situations, including war, is being sent out in Sweden. The Scandinavian country is distributing an updated version of a Cold War-era civil emergency advice booklet covering different situations, including war."

„Швеция е по-безопасна от много други страни, но съществуват заплахи. Важно е да сме готови да се погрижим за себе си в рамките на няколко дена, докато системите не започнат да функционират отново“, заяви при представянето на брошурата генералният директор на управлението за защита на градското население Дан Елиасон. Според него основните заплахи сега са промените в обстановката в сферата на сигурността и зависимостта от Интернет. Швеция не в воювала с никого повече от 200 години, на което дължи и високия си жизнен стандарт. Швеция е неутрална и по време на Втората световна война. В брошурата шведите могат да прочетат какво трябва да съдържа една кутия за спешно оцеляване - консерви, макаронени изделия и суха храна. Посочено е също, че е добре хората да имат пари в брой, в случай, че банкоматите не работят. По време на война няма да има електричество, компютрите, смартфоните и навигационните уреди няма да функционират и хората трябва да си набавят аналогови хартиени карти, за да могат да се спасяват. Освен това Швеция е започнала модернизиране на бункерите си, а преди година въведе задължителна наборна военна повинност.

Брошурата завършва със заканата:
"If Sweden is attacked by another country, we will never give up. All information to the effect that resistance is to cease is false."
"Ако Швеция бъде нападната от друга държава, никога няма да се предадем. Всяка информация за това, че съпротивата трябва да бъде преустановена, е невярна."

Швеция е (все още) неутрална държава, но шведските политици са (материално) заинтересовани да я вкарат в НАТО, което всъщност е целта на мероприятието.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени