Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от България www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

24% поскъпване на парното


отопление
През април 2018 г. българите бяха неприятно изненадани с особено високи сметки за парно отопление. По думите на Проф. Калоянов, по-високите сметки за отопление са следствие от драстично повишаване цената на единица топлина, която през април 2018 година е била повишена с близо 24%. По думите му през март 2018 година средната температура е била +6°C , за сметка на регистрираните +9°C през миналата 2017 година, което е наложило увеличаване на нивата на ползваната електроенергия.

Copyright:www.backdoornews.com


"Ако разпределението на потребената топлина се прави по правилата, които са регламентирани в наредбата за топлоснабдяване, това приемам за обективно. Но органът, който прави това разпределение, според същата наредба, е т.нар. "топлинен счетоводител". Ако там човек направи нещо субективно и "изкриви" нещата, тогава ще се получи една необективност. Но не допускам някой нарочно да увеличава или да заличава сметки."

Естествена основа за по-високите сметки за отопление на "Топлофикация София" през месец март са по-ниските средни температури в сравнение със същия период през миналата година, коментира пред "Фокус" проф. Никола Калоянов, ръководител на университетски център за енергийни анализи и на катедра "Топлинна и хладилна техника" в ТУ.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени