Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Абас: Евреите сами са си виновни за Холокоста ✡️


Махмуд Абас
Палестинският лидер Махмуд Абас/محمود عباس, каза на политическо съвещание в Рамала в понеделник вечерта на 30.04.2018 г., че Холокоста не е резултат от антисемитизъм, а резултат от социалното поведение на евреите, като лихварството. Неговото изказване бе цитирано от информационната агенция Wafa, от първа програма на германската телевизия ARD: "Nach antisemitischen Äußerungen. Scharfe Kritik an Abbas. Stand: 02.05.2018, 12:46 Uhr, както и от израелския всекидневник Хаарец/הָאָרֶץ: „Jews in Europe were exposed to pogroms not because of their religion, but because of their social role and financial matters.“

Copyright:www.backdoornews.com


Това негово изказване предизвика възмущение и обвинение в антисемитизъм от страна на Израел и САЩ. Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини палестинския президент Махмуд Абас в антисемитизъм и отричане на Холокоста: "Бих казал, че веднъж като си отрицател на Холокоста, завинаги си отрицател на Холокоста. Призовавам международната общност да осъди тежкия антисемитизъм на Абу Мазен (Абас), който (антисемитизмът) отдавна трябваше да е заличен от този свят", написа Нетаняху в профила си в "Туитър".

Речта на Абас в Рамалла е такава на класически антисемит, подчертаха Марвин Хиер и Ейбрахам Купър от Еврейската организация за правата на човека, чието седалище е в САЩ. Посланикът на САЩ в Израел David Friedman също разкритикува остро коментарите на палестинския президент, относно причините за антисемитизма в Европа през XX век, определяйки ги като "ново дъно" и обвини палестинците за неуспешните опити за постигане на мир.

Специалният пратеник на САЩ за Близкия изток Джейсън Грийнблат определи изказването на Абас като "достойно за съжаление, много обезпокоително и ужасно обезсърчаващо". А германският министът на външните работи Heiko Maas написа в "Twitter": "Wir treten gegen jegliche Relativierung des Holocausts ein. Die Erinnerung daran bleibt uns Mahnung und Auftrag, weltweit jeder Form von Antisemitismus sehr entschlossen zu begegnen."

Цитирайки книги, написани от различни автори, Абас се аргументира: "Казват, че омразата срещу евреите не била заради религията им, а заради техните дейности в обществото. Така че еврейският проблем, който се разпространи срещу евреите в Европа, не е бил заради тяхната религия, бил е заради лихварството и банките." Лихварството е известно още от древността, дори преди появата на парите. И още от древността е известно, че лихварството е най-голямото зло за човечеството. Аристотел в своето произведение "Политика" описва лихварството като противоприродно. В Древна Русия, а по-късно и в Руската Империя, лихварството се е считало за неморално и е било преследвано от закона. Ислямът също осъжда лихварството. В някои ислямски държави лихварството е забранено - Иран, Пакистан. Християнската религия заклеймява заемането на парични средства срещу лихва. Папа Климент V през 1311 г. е заплашвал с отлъчване от църквата всеки владетел, който разрешава лихварство.

За разлика от исляма и християнството, юдаизмът забранява отдаване на пари под лихва, но само на съотечественици и единоверци, т.е. на евреи. За отдаване на пари под лихва на чужденци, юдаизма не поставя ограничения:

«От чужденеца изисквай, а на брат
си му прости...ти ще даваш заеми
на много народи, но ти самия няма
да взимаш заеми и ти ще господстваш
над много народи, а те над теб няма
да господстват.»

- Второзаконие (הַדְּבָרִים) - петата книга от Библията,
от Стария завет и от Петокнижието
(петте Мойсееви книги)


Още по темата:

Женският оркестър в концентрационния лагер Аушвиц

В Германия уволняват за карикатура на Нетаняху

В Холокоста са участвали и евреи като извършители


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени