Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Двойни стандарти при храните в ЕС


Бойко Борисов
"Кой умник каза, че българското бебе обича по-малко мляко и повече палмово масло?", попита премиерът Бойко Борисов на международен форум на високо равнище, посветен на двойните стандарти при храните в ЕС. Срещата се провежда в София и е в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. В нея участват еврокомисари, министри на икономиката, земеделието и здравеопазването от държавите - членки на ЕС, представители на Европейския парламент.

Copyright:www.backdoornews.com


Бойко Борисов обясни, че преди 10 години България е давала 1 млрд. лева за здравеопазване, а сега дава близо 5 млрд. лв. на година за здравеопазване, а в същото време българите стават все по-болни. "Двойните стандарти при храните накараха 100 млн. души да се чувстват като аборигени [...] Да даваш на бебетата по-лоша храна? Едно време в казармата пишеше: "Службата е тежка, но за сметка на това продължителна". Сега можем да сложим – "Храните са вредни, но за сметка на това по-скъпи."

Дискриминацията в Евросъюза и експорта на вредни храни за Източна Европа беше разкрита още преди една година от Унгария и Словакия. Но не само хранителни продукти, а и всички останали стоки, като например козметика, спортни стоки и пр. Например производителят за спортни стоки Arena S.p.A. със седалище в Tolentino/Италия, продава плувни очила в Германия със срок на експлоатация много години. Същите артикули, на същата цена Arena S.p.A. ги продава в България със срок на експлоатация 1-2 седмици. След 3-то 4-то ползване, плувните очила Arena започват да пропускат вода и се замъгляват.

През 2017 г. българското общество не обърна внимание на разкритията от Унгария и Словакия. Българските политици улисани в комисионни от приватизацията и подновяване на концесиите, а прекариата улисани в борбата физически да оцелеят.

Всъщност приказките на Бойко Борисов са като саболезнования при траурна церемония - те нямат практическо значение. Нито ще спрат Запада да ни продава отрови, нито ще изгонят чуждестранните вериги магазини. България внася шоколади Roschen от фабриката на украинския олигарх Петро Порошенко (Вальцман), които никой не купува, защото се произвеждат от химикали и сухо мляко от Чернобил. Ролята на украинските шоколади е да направи оборот на Порошенко, че нали България и Украйна са партньори в един общ санитарен кордон. А народът поради липса на алтернатива, ще продължава да тъпче палмово масло и химия.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени