Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Цветна революция в Армения - "Набуко" рестарт?


Nabucco Gas Pipeline
Лидерът на арменската опозиция и депутат Никол Пашинян беше официално издигнат от парламентарната коалиция "Елк" за кандидат за поста министър-председател, в навечерието на решаващо гласуване за бъдещето на бившата кавказка съветска република, предаде Ройтерс. Опозицията в Армения на последните избори спечели едва 7% от местата в парламента - недостатъчни за управление след свободни избори, но напълно достатъчни за провеждане на Цветна революция.

Copyright:www.backdoornews.com


Пашинян обяви пред депутатите, че ако бъде одобрен, първата му политическа крачка ще е провеждането на прозрачни и честни парламентарни избори в най-кратки срокове. Опозиционният лидер каза още, че ако бъде избран, ще бъде "изкоренена корупцията и ще има върховенство на закона".

Пред хиляди соросоиди, събрали се в отговор на призива му на площада на Републиката в центъра на столицата Ереван на 30.04.2018 г. Пашинян обеща "победа на Кадифената революция" и заяви, че е готов да стане премиер. "На 1 май нашата победа ще бъде официално утвърдена", обеща Пашинян, цитиран от Франс прес.

Междувременно ръководството на ереванския държавен университет съобщи, че е готово да му бъде издаден диплом за завършено висше образование, въпреки че Пашинян бе изключен от факултета по журналистика заради слаб успех. Студенти-соросоиди са събрали подписи с искане да бъдат възстановени студентските правата на Пашинян.

Русия следи внимателно кризата в Армения, където има голяма военна база. Пред журналисти Пашинян обеща, че ще се опита да върне Азербайджан към конструктивен диалог по въпроса за Нагорни Карабах.

„Набуко-Запад“, наричан още Турско-австрийски газопровод (424 км) е изоставен проект за газопровод от Азербайджан през турско-българската граница и територията на България до Австрия, Румъния и Унгария. Армения стои на пътя между Азербайджан и Турция и след отсраняването на неудобното правителство на Армения, може да се очаква рестарт на газопровода "Набуко", който да измести доставката на руски газ. Също както Македония стои на пътя между Гърция и Сърбия. И в Македония соросоиди провеждаха три дни протести срещу корупция на правителството, за да я откажат от руски газ, след което македонското правителство заяви, че няма нужда от природен газ и протестите утихнаха, а корупцията вече никого не смущава.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени