Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Сорос се измита от Унгария


Stop-Soros
Жилото на Америка - Фондация „Отворено общество“ на Джордж Сорос затваря офиса си в Будапеща и ще премести източноевропейските си операции отпърво във Виена, а после в Берлин, съобщават австрийският вестник "Die Presse", Ройтерс и германската държавна телевизия ARD: "Open Society Foundation". Soros-Stiftung will Ungarn verlassen. Die "Open Society"-Stiftung des Milliardärs Soros zieht sich nach Berichten aus Ungarn zurück. Dort macht Präsident Orban seit Jahren gezielt Stimmung gegen die angebliche Einflussnahme des Fonds. Stand: 19.04.2018, 22:31 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


За разлика от българите, унгарците навреме се усетиха и премиерът Виктор Орбан обвини родения в Унгария американски лихвар от еврейски произход - Джордж Сорос в множество злодеяния и въведе закони, целящи да притиснат неправителствените му организации. Те бяха наречени закони „Стоп-Сорос-пакет“ и предизвикаха възмущението на западната общност.

Унгарският информационен сайт 444.hu съобщи, че офисът на фондация "Open Society Foundation" ще бъде затворен на 31 август и ще бъде преместен първо във Виена, а след това в Берлин. Viktor Orbán, който Запада нарича популист, от дълго време е критичен към мрежата от неправителствени организации на Джордж Сорос, които си поставят за цел да прокарват неолиберални ценности в света, отбелязва Ройтерс.

Унгарският премиер провежда от години кампания срещу миграцията на африканци, азиатци и араби в Европа и темата зае централно място в последната му предизборна кампания, която доведе до трета убедителна победа този месец. Партия Фидес на Орбан съобщи, че ще изпълни предизборните си обещания за саниране от неправителствени организации, които целят подмяна на етническия състав на Европа. Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) ги обвини, че изборите са се характеризирали с ксенофобски и заплашителни послания. Законопроекти, внесени в парламента преди изборите, предвиждат налагането на данък от 25% върху даренията от чужденци за неправителствени организации, които осъществяват подривна дейност в Унгария. Западът пропищя, когато закон от 2017 г. в Унгария силно ограничи дейността на "Central European University" в Будапеща - неговият аналог в България е Нов български университет. Дейността на такива "образователни" институции трябва да бъде одобрена от министъра на вътрешните работи, който може да откаже разрешение, ако установи риск за националната сигурност.

Финансираният от банкстера, пардон филантропа Джордж Сорос - Централноевропейски университет също съобщи, че ще открие кампус във Виена в близко бъдеще. Той допълни, че остава ангажиран с кампуса си в Будапеща, въпреки натиска на правителството, който целял прогонването му от Унгария.


Още по темата:

Соросоиди протестират в Унгария

Унгария няма да се подчини на указанията на еврократите

Унгария ограничи със закон НПО на Сорос

"Отровено общество" на Сорос напуска Унгария


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени