Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Русия блокира интернет чата "Telegram"


Россия блокирует интернет-чат Telegram Русия блокира интернет чата Telegram
Телеграм/Telegram
Руски съд одобри искане на регулатора Роскомнадзор, едно от най-популярните в страната чат приложения - "Телеграм"/"Telegram", да бъде блокирано, поради спор с руските служби за сигурност ФСБ (бившото КГБ), които искат достъп до шифъра му, за да могат да декриптират коресподненцията на терористи, съобщи първа програма на германската телевизия ARD (Millionen IP-Adressen gesperrt. Moskau kriegt Telegram nicht zu fassen. Beim Vorgehen gegen den Messenger-Dienst Telegram haben russische Behörden Millionen IP-Adressen blockiert - darunter Hunderttausende von Google und Amazon. Doch den Chatdienst bekommen sie so nicht zu fassen. Stand: 18.04.2018, 14:21 Uhr)

Copyright:www.backdoornews.com


Приложението "Телеграм"/"Telegram" формално е разработено от руския предприемач Павел Дуров, но в действителност е финансирано и служи на същите наднационални задкулисни играчи, които са финансирали и другия проект на Павел Дуров - руския фейсбук: Вконтакте. А това са милиардерите Мирилашвили/მიხო მირილაშვილი/מיכאל מירילשוילי‬ - грузински евреи, инвеститори в казина, заведения за хазарт и добив на полезни изкопаеми в Европа, Африка, Америка и Азия, Алишер Усманов - меценат от узбекски произход, Лев Авнерович Леваев/Lev Avneroviç Levayev/‏לב לבייב‏‎ - бухарски евреин, израелски милиардер, който инвестира в добива на диаманти, химическата индустрия и застрояване на селища в "Западния бряг" - Палестинската автономия, както и Юрий Борисович Мильнер/Юрий Бенционович Мильнер - руски милиардер от еврейски произход, който има дялове във Facebook, WhatsApp, Zynga, Twitter, Flipkart, Spotify, Groupon, JD.com, OlaCabs, AirBnB, Wish и много дуги.

За да протоводейства на руските власти, приложението "Телеграм"/"Telegram" непрекъснато сменя IP адресите си, като ползва сървъри на американските проекти Google, Apple, Microsoft и Amazon, които са предоставили на Чат-приложението най-малко 13 милиона IP-адреси. Неотдавна стана известно, че Amazon косвено помага на тероризма.

За да блокират "Telegram", на руските служби се е наложило частично да блокират и тези американски проекти. Също руснаците са блокирали и IP-адреси на Viber, според германската медия по невнимание, но не е изключено и Вайбер да им е предоставил сървърите си на разположение. Че нали и Viber се контролира от същите задкулисни играчи. Приложението "Телеграм"/"Telegram" твърди, че има над 200 милиона ползватели. Според германската медия ARD, Telegram Messenger е любимото приложение на пехотинците на Сорос, поради силното му криптиране. Telegram Messenger стана известен с приноса си в опита за втора Цветна революция в Иран от края на 2017 г. - 2017–18 Iranian protests ( تظاهرات ۱۳۹۶ ایران). Опита за преврат се провали и Иран блокира проекта на руския соросоид Павел Дуров.

Тази новина присъства и в казионните български медии, като mediapool.bg, segabg.com, dnevnik.bg, fakti.bg, webcafe.bg и пр. Но всички те са пропуснали да споменат, че правителството на Русия иска доступа до криптирането, за да разкрие терористите от Санкт Петербург, които са комуницирали чрез чата "Telegram". Също са пропуснали да споменат кои са истинските собственици на Telegram Messenger. И че Телеграм е била използвана в Иран за организиране пехотата на Сорос, а самият Павел Дуров живее в САЩ. И в този вид от новината в българските медии излиза, че руското правителство иска от руснака Павел Дуров, да им разреши да четат личната кореспонденция на населението в неговия месинджър, просто за да ги цензурира.


Още по темата:

Коварният Skype

Как функционира Фейсбук 👍

Кой е собственик на ВКонтактеКой е собственик на ВКонтакте

Snapchat


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени