Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Работа по Черноморието за 176 лева на месец


Сервитьорка
Медията на групировката ТИМ - Днес.бг и булевардния вестник "24 часа" на 03.04.2018 г. съобщават, че бюрото по труда в Бургас организира стажове за бармани и сервитьори за трайно безработни, които под формата на курс за преквалификация, ще работят в сферата на обслужването и ще получават по 8 лв. на ден - стипендия. Единствено не уточняват, дали безработните ще бъдат задължени да преминат курса и в случай че откажат, дали ще бъдат подложени на санкции.

Copyright:www.backdoornews.com


"Целта е да подготвим кадри, които да се реализират в сферата на ресторантьорството, където има недостиг на хора", коментира шефът на бюрото Живко Янакиев. При капитализма има недостиг на хора, когато централизирано от държавата или от монополни корпорации се поддържат изкуствено ниски заплати.

Според казионните български медии "по груби изчисления за пълно комлектуване на персонал за сезона по Южното Черноморие са нужни около 80.000 работници, като само за Слънчев бряг не достигат около 15.000 души. Недостиг има, но ще се справим, отново ще разчитаме и на работници от Украйна, Молдова, Македония, Беларус, заяви шефката на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова. Тя обаче отрече слуховете за космически заплати, които ще се дават това лято в туризма, само и само да се подсигурят с кадри хотелиери и ресторантьори."

При направена от нас проверка, в рускоезичния интернет се намират обяви за сезонна работа в България единствено за украинци. Руснаците и белорусите още не членуват в санитарния кордон и затова не са толкова обеднели, както украинците. В обявите се търсят шофьори, хамали, масажистки и сервитьорки срещу 400 - 500 евро на месец по хотелите на българското Черноморие. В някои обяви присъства кодовото изречение "Можно без опыта!!!", което на руски език означава, че се търся проститутки.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени