Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Защо България не гони руски дипломати?


Бойко Борисов
От както част от западните страни решиха да гонят руски дипломати от солидарност с Великобритания, а Бойко Борисов не взе участие в мероприятието, българските медии се разтапят да хвалят Бойко Борисов, какъв патриот бил, какъв русофил бил, каква балансирана политика водел. Медията на групировката ТИМ - Днес.бг цитира соросоидни руски издания, които твърдят, че "България обърна гръб на Великобритания", "България влезе в десетката на страните-съюзници на Русия". "Според руския политолог Дмитрий Журавльов това решение показва наличието на "здрав разум" в ръководството на България."

Copyright:www.backdoornews.com


Наистина това решение на Бойко Борисов (или на неговите началници) показва здрав разум, но не относно интересите на България, а относно интересите на Бойко Борисов (и на неговите началници), да се задържи на поста си, да баламоса още веднъж избирателите си, че е русофил. Да го преизберат отново, че да може отново да блокира руските енергийни проекти.

Гоненето на руски дипломати е само символичен акт за афиширане на солидарност. Но той няма никакво практическо значение. Германия гони руски дипломати, но в същото време започва строежа на "Северен поток 2", от който Русия ще печели милиарди, а населението на най-богатата европейска страна - Германия ще плаща по-малко за отопление, от колкото населението на най-бедната европейска страна - България.

В строежа на "Nord Stream 2" участва не само Германия с концерните "Eon" и "BASF", а също Великобритания и Нидерландия с концерна "Shell", Австрия с "OMV" и Франция с "Engie-Gruppe". (Източник: NDR, Nord Stream 2 in Deutschland genehmigt. Stand 27.03.2018 14:29 Uhr.) Всички те безцеремонно изгониха руски дипломати и също така безцеремонно ще лапат парички от руски енергийни проекти, докато поучават България да спазва евроатлантическите ценности.

Дипломатите могат днес да бъдат изгонени, а утре на тяхно място да дойдат нови. Но транснационален газопровод не може да бъде построен или заменен от днес за утре. Чуждестранните дипломати не оказват влияние върху жизнения стандарт на държавата. Докато транснационален газопровод и ниска цена за енергия оказва трайно въздействие върху икономическото развитие на държавата и благосъстоянието на народа ѝ.

България подписва с Русия проекта "Южен поток" на 05.02.2009 г., а на 05.07.2009 г. ГЕРБ печели парламентарните избори и осем дни след изборите на 13.07.2009 г. Русия съобщава, че новото правителство на България е замразило договора с Газпром за „Южен поток“ и няма интерес за каквито и да били други енергийни проекти с Русия (източник: South Stream: Bulgariens neue Regierung ändert Kurs - "Kommersant", WIRTSCHAFT, 14:24 13.07.2009, aktualisiert 16:12, 05.10.2015)

България може да е приятел на Русия, но приятелството си е приятелство, а сиренето е с пари и се купува само от САЩ. Дори и цената му да е многократно по-висока от тази, която предлага Русия като приятел на България.


Още по темата:

Бойко Борисов е в еуфория от срещата си с Реджеп ЕрдоганБойко Борисов е в еуфория от срещата си с Реджеп Ердоган

Изясни се кой отрови Скрипал

Започва строежът на Северен поток 2


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени