Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Който не забогатява с 18% на година, значи обеднява


Тот, кто не разбогател на 18% за год, значит он стал беднее Който не забогатява с 18% на година, значи обеднява
Warren Buffett,Bill Gates,Jeff Bezos
Според последната класация на "Forbes" (Tagesschau: Bezos reicher als Gates. Amazon-Chef Bezos ist reicher als Microsoft-Gründer Gates. Sein Vermögen hat sich in den vergangenen zwölf Monaten nahezu verdoppelt. Noch nie war der Abstand zwischen Erst- und Zweitplatziertem so groß. Stand: 06.03.2018, 19:48 Uhr), милиардерите по целия свят през 2017 г. са станали 2208, като всички притежават общо 9,1 билиона долара, което е с 18% повече от преди една година. Стана известно и че американските банки са увеличили капитала си след финансовата криза с 14,5%.

Copyright:www.backdoornews.com


Това ще рече, че богатите през 2018 г. увеличават състоянието си с по 18% годишно. И ако бедните искат да променят социалния си статус, трябва да натрупват повече от 18% годишно. Защото при 18% увеличаване на богатството си годишно, те остават на същото място в обществената йерархия, а ако увеличават състоянието си с по-малко от 18% годишно, то те обедняват относително и абсолютно - Red Queen Effect.

В проучване на Oxfam се казва, че на всеки два дни доларовите милиардери се увеличават с още един нов милиардер. (Източник: Oxfam-Studie zu Vermögen. Alle zwei Tage ein neuer Milliardär. Tagesschau, Stand: 22.01.2018, 01:25 Uhr.) Ако в човешкото тяло някои клетки започнат безконтролно да се увеличават за сметка на други клетки и да изсмукват всичко от организма, в медицината диагнозата е рак. В организма на човешкото общество на 21-ви век, супербогатите играят тази разрушителна роля.

В медицината лечението на рак се ориентира на хирургическо отстраняване или разрушаване на раковите клетки, с цел да се спаси пациента. В съвременното общество напротив, увеличаване състоянието на богатите се възприема с ентусиазъм, богаташите са източник на прогреса. Ракът в човешкото общество се нарича "Генератор на работни места" и така наречената демокрация се прекланя пред него.

Забележително е, че класацията на "Forbes" никога не споменава Rothschild, Rockefeller, Голдман Сакс, Warburg - всички онези кланове, които имат собствен дял във "Federal Reserve System". Като че ли те не съществуват. Докато за най-богатия човек в класацията - Jeff Bezos, в Уикипедия пише, че е започнал бизнеса си в гараж, то третото място е на Warren Buffett, за когото в Уикипедия пише, че продавал бутилки Coca-Cola с 0,8¢ надценка на бутилка и така от нула станал мултимилиардер.

"There's class warfare, all right, but it's my class,
the rich class, that's making war, and we're winning."

Warren Buffett

"Има класова борба, добре, но това е моята класа,
класата на богатите, която води война и ние побеждаваме."

Уорън Бъфет


Още по темата:

Какво образование имат милиардерите

Как се печели от акции

Финансовата криза удвоява милиардерите


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени