Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Израел започна гонение на християнството от Йерусалим


църквата Възкресение Христово
Малко след като Израел се договориха със САЩ да преместят столицата си в Йерусалим, започнаха гонение на християнството от Йерусалим. Кметът на Йерусалим Нир Баркат/ניר ברקת изисква за минало време допълнителен данък от 152 милиона евро от християнските църкви. Става въпрос за приходи от хотели и магазини, които са собственост на християнски църкви, а църквите по принцип са освободени от плащане на данък-доход, в Германия дори църквата получава от данъците на хората пари.

Copyright:www.backdoornews.com


Но главният удар е срещу православната църква. Израел планира нов поземлен закон, който да циментира статута на израелците, чиито домове са построени върху земя, която е била собственост на гръцката ортодоксална църква и е била продадена на частни инвеститори. Според православната църква, целта на Израел е с новия закон да отчужди земите собственост на църквата.

Законопроектът трябва да бъде гласуван и в парламента, но е отложен, тъй като църквите протестират, пише израелският вестник "Хаарец/הארץ": Християнските лидери взеха решение да затворят църквата „Възкресение Христово“ в Йерусалим, построена на мястото, където Исус Христос е разпънат, погребан и възкръснал. Те сравняват гонението на християнството от Йерусалим с гонението на евреите в Европа и наричат постъпката на Израел "отвратителна" и "опит да отслаби присъствието на християнството в Йерусалим". "Die Kirchen kritisierten das Gesetzesvorhaben in ihrer Erklärung als "abscheulich". Sie sehen darin einen "Versuch, die christliche Präsenz in Jerusalem zu schwächen".

Тази новина присъства във всички световни медии (Protest in Jerusalem. Kirchenführer schließen Grabeskirche. Aus Protest gegen Steuerforderungen und Gesetzespläne der israelischen Regierung haben Kirchenführer in Jerusalem die Grabeskirche geschlossen. In ihrer Begründung zogen sie einen Vergleich mit der Judenverfolgung in Europa: Tagesschau. Stand: 25.02.2018 14:08 Uhr.)

Тази новина присъства и в българските медии, но силно изопъчена: "Християнските лидери затвориха църква в Йерусалим заради данъчни спорове" - "24 часа". "Затвориха временно храма на Божи гроб заради нови данъци" - вестник "Сега". Защото българските медии трябва да са с преклонени глави пред господарите си. От времето на Турското робство им е останало, че преклонена глава сабя я не сече.


Още по темата:

Израел започна депортация на бежанци

Израел гони НПО


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени