Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Катастрофа на пътнически самолет в Иран


ATR-72 на иранския получастен авиопревозвач Aseman Airlines
Един ден, след като израелски изтребител Ф-16 беше свален от сирийската ПВО, пътнически самолет "Антонов Ан-148" на руската авиокомпания "Saratow Airlines" се разби край Москва при загадъчни обстоятелства. И една седмица по-късно и ирански пътнически самолет се разби при неизяснени причини, съобщиха световните медии (Tagesschau: Flugzeugunglück im Iran. Keine Überlebenden nach Absturz. Bei einem Flugzeugabsturz im Iran sind alle 66 Insassen ums Leben gekommen. Die zweimotorige Maschine vom Typ ATR-72 war von Teheran unterwegs in den Südwesten des Landes, als sie an einem Berg zerschellte. Stand: 18.02.2018 10:22 Uhr)

Copyright:www.backdoornews.com


Пътническият самолет се е разбил в района на град Семиром в иранската провиция Исфахан. Самолетът е летял от столицата Техеран за Ясудж. Според различни източници на борда са се намирали 60 пътници и 6 души екипаж и всички 66 души са загинали.

Самолетът е паднал в района на планинския масив Загрос в централните части на Иран, на около 22 км от Ясудж, но лошото време пречи на спасителен хеликоптер да се добере до мястото на катастрофата. Самолетът е 24-годишен ATR-72 на иранския получастен авиопревозвач Aseman Airlines. Той е двумоторен и произведен във Франция, като се използва за полети на къси разстояния.

След международни санкции, заради атомната програма на Иран, самолетният парк в Иран застаря, като в последните години често се случват подобни катастрофи.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени