Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

подкупва експерти


Teddybear
Американското списание "Wired" съобщава, че Facebook са заплатили на експерти да удобрят "безопасното" приложение за деца - Messenger Kids app, предназначено за деца до 6 години. (Източник: Experts Want to Take Down Its Messenger Kids App. Nitasha Tiku. 02.14.18, 07:00 AM)

Copyright:www.backdoornews.com


През декември 2017 г., когато представи новото си творение - чат за шест годишни деца, съобщи че работел заедно с водещи експерти, но премълча че са заплати на тези експерти. Освен това, са работили над приложението - чат за деца, 18 месеца, а са оведомили две от най-важните организации за защита на децата едва няколко дни, преди да стартират приложението. Става въпрос за организациите "Common Sense Media" и "Commercial Free Childhood".

Два месеца, след стартирането на -App за деца, 100 експерта са предупредили Mark Zuckerberg да го свали, тъй като приложението е опасно за развитието на децата. На критиките отговаря, че в приложението за деца нямало реклами. Но нали се финансира само от реклами. Какъв е смисъла само да тровят децата с пропаганда, след като рекламите при тях са изключени и не печели от реклами пари?


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени