Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Фейсбук инсталира троянски кон ♞ организира гей-парад
организира гей-парад


Жаждата на Facebook да събира личните данни на потребителите е отдавна известна. Според статия в германското списание "Stern", официално предлага на потребителите приложение за защита от компютърни вируси за Smartphone, което в действителност е троянски кон, който предава на целия иинтернет-трафик на потребителите. (Източник: Onavo Protect. Von wegen Virenschutz: So will unsere Daten, soviel ist bekannt. Wenn da nur nicht diese lästigen Schutzmaßnahmen im Smartphone wären. Mit einer App will der Konzern sie nun aushebeln - und verkauft das Ganze als Virenschutz.)

Copyright:www.backdoornews.com


Мобилното приложение се нарича "Onavo", с което Фейсбук най-после може да научи още повече за нас. За да "защити" потребителите от лоши уебстраници в интернет, приложението на Фейсбук "Onavo" отваря така наречения VPN-тунел, един вид защитена връзка с интернет, каквато използват фирми и правителства.

Всъщност в общите условия пише, че целия трансфер на данни с интернет преминава през тази защитена връзка, в която и Фейсбук има достъп. Но тъй като простите хора не четат общите условя за ползване, доверчиво инсталират троянския кон от Фейсбук на своя смартфон. Но дори да им се каже на простите хора, те с надсмешка отговарят: "Аз нямам какво да крия."
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени