Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

На Северна Корея и помагат външни сили


Северна Корея - ракети
Оръжейният инспектор на ООН Robert Schmucker, преподавател в Münchner TU-Institut für Luft- und Raumfahrttechnik, не вярва, че Северна Корея е в състояние да произвежда серийно бойни ракети, още по-малко, че Северна Корея без чужда помощ е разработила технологии за производството им. (Източник: Tagesschau. Nordkoreas Atomprogramm. Bluff oder reale Bedrohung? Wie gefährlich sind Nordkoreas Waffen? Experten bezweifeln, dass das Land in der Lage ist, in Serie kriegstaugliche Raketen zu bauen. Doch Diktator Kim Jong Un hat Helfer im Ausland - etwa in Berlin. Von Klaus Scherer, NDR. Stand: 03.02.2018 14:33 Uhr)

Copyright:www.backdoornews.com


"Ich kann nicht von null an Raketen haben und erfolgreich schießen. Ich bin lang genug in dem Geschäft tätig gewesen, um zu wissen, dass das nicht geht."
"Не е възможно да започнеш от нула да произвеждаш ракети. Аз съм достатъчно дълго в този бизнес, за да знам че това е невъзможно" - според Robert Schmucker.

Според него на Северна Корея ѝ помагат зад граница, най-вероятно - Русия. Според Robert Schmucker не е възможно Северна Корея да копира чужди технологии, всички които до този момент са опитали, между които Индия и Ирак, са се провалили. "Това са изключително комплексни и свръх леки части, които трябва да са устойчиви на високо налягане и високи темперетури, като на Слънцето. Това изисква дълги и често неудачни експерименти, преди да се разработят технологиите. А такова нещо не видяхме при Северна Корея."

Защо Западът не вярва, че е възможно най-интелигентната нация на Земята да започне от нула и да произвежда ракети?

А как двамата студенти от Stanford University - Sergey Brin и Larry Page в гараж написали алгоритъма на търсачката Google, а други двамата студенти от Stanford University написали алгоритъма на Snapchat? И Jeff Bezos, Steve Jobs и основателите на Hewlett-Packard - всички започнали собствен бизнес в гараж, т.е. от нула и всички станали мултимилиардери. А пък Warren Buffett продавал бутилки "Coca-Cola", като печелел по 0,8¢ на бутилка и така станал от нула мултимилиардер, един от най-богатите хора на Земята.

А Mark Zuckerberg, който копирал снимките на студенти на уебсайт и така създал гениалното творение Facebook? А Павел Дуров, който с още няколко студенти-отличници от Санкт-Петербург просто в скута си създали руската социална мрежа "ВКонтакте".

А Михаил Ходорковски, който като студент работел по строежите за да се издържа, станал от нула най-богатият милиардер. И Юри Бенционович Милнер бачкал в началото като физик, след това му хрумнала гениалната идея да замине за САЩ, за да се занимава с лихварство и изведнъж от нула станал мултимилиардер и си купил еднофамилна къща с площ само на основната постройка 2.370 квадратни метра. Също и Лев Авнерович Леваев/‏לב לבייב‏‎, когото западните медии наричат филантроп, от СССР заминава за Израел и без да има каквото и да е завършено образование, става диамантен барон, започва да застроява израелски жилища в Палестина и за нула време става милиардер.

А Агата Кристи, която не е можела да чете и да пише и никога не е посещавала училище, как тя е започнала от нула и е написала стотици бестселъри, дори без някога да се научи да пише и чете? А Уилям Шекспир, който бил човек без образование и се подписвал като неграмотен, но употребил в творчеството си над 30.000 думи и проявявил широки познания от историята и литературата?

Вероятно само в САЩ, Израел и Великобритания отделни хора могат да започнат от нула и без чужда помощ, само с позитивно мислене да станат велики. Но за цели държави, като Северна Корея, това е невъзможно.


Още по темата:

Най-големите санкции срещу Северна Корея


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени