Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

България няма да бъде приета в еврозонатаБългария няма да бъде приета в еврозоната в близо бъдеще, съобщава първа програма на германската държавна телевизия ARD: "Kolumne Euroschau. Mit dem Löwen in den Euro-Raum? Das Drama um die Eurokrise ist weiterhin nicht verdaut. Immer noch muss die EZB mit ihrer lockeren Geldpolitik Feuerwehr spielen. Dennoch ist die Attraktivität der Gemeinschaftswährung ungebremst hoch: Jetzt will Bulgarien den Euro, stößt aber auf Widerstand. Stand: 24.01.2018 17:05 Uhr."

Copyright:www.backdoornews.com


"България не търси евтин дивидент от присъединяването си към еврозоната, ние стриктно спазваме фискалните правила на ЕС и сме си научили уроците от 90-те години. България не е заплаха за еврозоната – от гледна точка на фискалните правила сме добър, а не лош пример." Това заяви българският финансов министър Владислав Горанов по време на дебати в комисията по финанси в Европейския парламент (ЕП).

Според германската медия, България няма скоро да бъде приета в еврозоната, поради високата корупция в страната. Позовавайки се на ранглистата на Transparency International, България стои на първо място по корупция. Подкупите в България са ежедневие, правосъдието и държавната администрация са напълно корумпирани, според германската държавна телевизия. Поради това Европейската централна банка (ЕЦБ) е скептично настроена към бляновете на българите да заменят кинтите на евро.

Все пак България ще получи утешителна награда за послушание: През 2018 г. българска печатница е получила лицензия да печата новите евробанкноти, на които освен с латински и гръцки букви, вече ще пише и на кирилица. Т.е. България няма да може да се ползва от валутата на европейците, а само ще им я печата. Това участие на България в еврото много прилича на участието на бодигардовете, които мръзнат в лимузините пред луксозни заведения, докато чакат техните господари да се веселят с елитни компаньонки.
България в еврото
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени