Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Джулиан Асандж получи еквадорско гражданство


Еквадор предостави гражданство на Джулиан Асандж
Еквадор предостави гражданство на Джулиан Асандж, съобщиха световните медии (Tagesschau: Ecuador bürgert Assange ein. WikiLeaks-Gründer Assange ist Bürger von Ecuador. Das Land gab dessen Einbürgerung bekannt. Zuvor hatte Großbritannien dem seit 2012 in Ecuadors Londoner Botschaft lebenden Assange den Diplomatenstatus verweigert. Stand: 11.01.2018 17:40 Uhr)

Copyright:www.backdoornews.com


Еквадорското външно министерство (María Fernanda Espinosa) заяви, че властите са решили Асандж да бъде натурализиран, докато търсят начини да уредят ситуацията му. Днес британското министерство на външните работи заяви, че отхвърля искането на Еквадор да предостави дипломатически статут на Асандж, с който той да може да напусне Великобритания, без да бъде арестуван и предаден на САЩ.

Джулиан Асандж се укрива повече от пет години в еквадорското посолство в Лондон, след като разкри и публикува в интернет на платформата Wikileaks военните престъпления на САЩ в Афганистан и Ирак, разкри дейността на тайните служби на САЩ да хакват бордовия компютър на леките коли, за да предизвикват катастрофи, разкри и публикува тайната кореспонденция на Хилъри Клинтън, относно търговски сделки с оръжия с диктаторските режими и пр.

Julian Assange направи добро и на българите, макар и повечето българи да не знаят кой е Julian Assange, а знаят само Mark Zuckerberg и си мислят, че той е направил добро на човечеството, защото им предоставя безплатно възможност да си публикуват снимките и да пишат глупости. WikiLeaks публикува конфиденциална грама на действащия към този момент посланик на САЩ в България Джеймс Пардю, в която описва публичните лица на организираната престъпност в България. Сред тях и групировката ТИМ, като я сравнява с Мултигруп. Престъпната им дейност, според американския посланик, се описва като изнудване и рекет, сплашване, трафик на проституция, хазарт, наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили.

Медиите на групировката ТИМ, на които българите се радват, са "Блумбърг Ти Ви България", "Инвестор.БГ", "Bulgaria ON AIR" и много други. Както медиите на групировката ТИМ, така и всички останали соросоидни български медии естествено никога няма да информират българите, защо Julian Assange трябва да се укрива в посолството на Еквадор, докато рекетьори и търговци на наркотици се наслаждават на спокоен живот и изключителен просперитет. И дори някой да сподели с българите в социалната мрежа, то профилът му във Фейсбук веднага бива блокиран от филантропите с лицемерните усмивки.


Още по темата:

Блокираха Джулиан Асандж

Мрачна дата в човешката история: Асандж го предадоха


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени