Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Начало Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Роботи-убийци 🤖дрон
Според статия в Tagesschau, Германия ще оборудва Бундесвера с безпилотни хеликоптери, официално за разузнаване, например в планините на Афганистан. (Helikopter-Drohnen für die Bundeswehr. Das Verteidigungsministerium will in den kommenden Wochen einen Auftrag für neue Helikopter-Drohnen für die Marine vergeben. Auch das Heer soll solche Systeme bekommen. Kritiker befürchten den Einstieg in die Beschaffung autonom handelnder Tötungsmaschinen. Von Christian Thiels. Stand: 04.01.2018 17:33 Uhr)

Copyright:www.backdoornews.com


Във флотата такива хеликоптери вече има. Те могат да летят до 6 чеса без прекъсване. САЩ произвеждат и бойни кораби, които автономно се движат без екипаж. В статия от Bundespolizei-Magazin „Kompakt“ (списание на немската полиция) от 2017 г. се обяснява, че вече немската полиция масивно залага на бойни хеликоптери-дрони, не само за брегова охрана, а и вътре в страната. Новите модели безпилотни хеликоптери са "R-350" на швейцарско-шведската фирма "UMS Skeldar". Те тежат 150 килограма, дълги са три метра и могат да стартират и да кацат вертикално. Дистанционно управляемите хеликоптери могат да действат автономно, да бъдат снабдени с конвенционално оръжие, както и с химическо оръжие - да разпръскват бойни отровни вещества.

Германският политик Andrej Hunko (Fraktion DIE LINKE), член на Бундестага, изказва мнение, че такива роботи-убийци могат да действат автономно и да водят война автоматично чрез заложен алгоритъм, без да се управляват от човек:

"Sorge bereitet mir auch die zunehmende Robotik. Die Hubschrauberdrohnen flögen zudem autonom oder teilautonom. Dies bestätigt unsere Kritik, dass die Kriegsführung mit unbemannten Systemen auch zu mehr Automatisierung kriegerischer Handlungen führt."
дрон
До сега бяха известни само американците, които с дрони избиват хора по мета-данни. Тези дрони насочват оръжията си по мобилните телфони и SIM-картите на хората, но поне официално американците твърдят, че спусъка го натиска човек, който с джойстик пред монитор управлява дрона. Новото е, че вече има оръжия, които могат автономно да водят война, без да се налага да бъдат управлявани от хора и компютърните програми за разползнаване на човешко лице значително са напреднали и хората дори и да сменят SIM-картите, лицето си не могат да сменят.

При една асиметрична война, войниците не се различават от цивилните, както и агресорите не се различават от защитниците на родината си, в случай че са от една раса. Един редови войник не може да запомни лицата на милиони граждани на чужда държава, докато в алгоритъма на един робот могат да бъдат заложени биометричните данни на цялото население. И за робота няма да е проблем, че при асиметрична война, враждуващите армии не носят военни униформи.

Техническият прогрес на човечеството вече е достигнал до там, че сюжета от научнофантастичния- екшън филм „Терминаторът“ от 1984 г. вече е реалност. Фейсбук, Вайбер и Google са събрали достатъчно идентификационни данни за населението на планетата, с които данни алгоритъма на роботите-убийци ще бъде захранен. Но онези, които "няма какво да крият", няма за какво и да се притесняват. Тях роботите-убийци може и да пощадят. Когато войната свърши, победителите ще имат нужда от евтина/безплатна работна ръка за златните мини на Dundee Precious Metals.
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2018 www.backdoornews.com
Всички права запазени