Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Нови ястия на трапезата в Евросъюза


Ястие от червеи
Евросъюзът реши: От 01.01.2018 в супермаркетите на ЕС ще се продават ястия от червеи и скакалци, съобщи първа програма на германската телевизия ARD: Neue EU-Verordnung. Insekten auf dem Teller. Würmer-Burger und Heuschrecken-Pasta: Insekten werden als das Fleisch der Zukunft angepriesen - denn sie sind in der Aufzucht viel umweltfreundlicher als Rind, Schwein und Huhn. Eine EU-Verordnung soll den Verkauf von Insekten-Lebensmitteln deutlich vereinfachen. Stand: 26.12.2017 10:59 Uhr

Copyright:www.backdoornews.com


Според новия закон, който влиза в сила от 1.януари 2018, в Евросъюза вече всеки може да продава кюфтета от червеи, наденици от хлебарки, дървеници и пр. насекоми - храната на бъдещето, по думите на европейските учени. Европейският орган за безопасност на храните (European Food Safety Authority, EFSA) ще решава централизирано за всички членове на Евросъюза с какво гражданите им да се хранят, кои насекоми и червеи ще са разрешени за изготвяне на ястия.

Според професор Guido Ritter от Fachhochschule Münster:

"Einen ganzen Wurm zu essen, ist für uns psychologisch deutlich schwieriger als einen Hackfleischklops mit Soße. Nach und nach werden sich die Konsumenten an Insektenfleisch gewöhnen."
"Цял червей да се изяде е все още психологически трудно за нас, от колкото кюфтета от червеи със сос. Постепенно потребителите ще свикнат да ядат и насекоми."


В началото на Прехода към демокрация българите преди да си поръчат кебапчета в ресторант се замисляха, дали месото от което са направени до вчера не е лаяло. Вече ще се замислят, преди да си купят кюфтета и наденички от "Лидл" и "Кауфланд", дали месото им до вчера не се е гърчело в някой мръсен селски клозет.


Още по темата:

Изкуствено месо 🍖


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени