Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Българите не доживяват до пенсия


пенсионер
Според публикуваната статистика на Националния осигурителен институт (НОИ) за 2017 година, все по-малко българи доживяват до пенсия. Статистиката отчита спад на новите пенсионери с близо 7000 души за година, съобщават соросоидните медии "Монитор", "Dnes.bg". Увеличението с по 2 месеца на изискуемите възраст и стаж за пенсия не може да бъде причина за драстичен спад на новите пенсионери.

Copyright:www.backdoornews.com


Освен че все по-малко българи доживяват до пенсия, все повече българи се инвалидизират още преди да достигнат пенсионна възраст. Според НОИ 30,7% от новоотпуснатите пенсии са били за инвалидност заради общо заболяване.

Тройно са намалели пенсиониращите се военни и полицаи, показват данни на НОИ. През 2017 г. в пенсия са излезли 1861 служители под пагон, докато година по-рано силовите ведомства са напуснали 6693 души, достигнали пенсионна възраст. През 2016 г. за служителите на силовите ведомства беше въведена пенсионна възраст. Така за да излязат в заслужен отдих тази година, служителите под пагон трябваше да имат не само 27 г. осигурителен стаж, 18 г. от които в системата, но и да са навършили поне 53 г.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени