Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Арабска пролет


Арабска пролет
На 18 декември 2017 светът чества юбилей: Седем години Арабска пролет. Арабска пролет (Панара́бска револю́ция; Вели́ка ара́бска револю́ция) е серия от Цветни революции, които се провеждат под общ сценарий: Демонстрации, протести и граждански войни в някои от арабските държави.

Copyright:www.backdoornews.com


Протестите започват на 18 декември 2010 в Тунис, които са последвани от такива в Египет, Алжир, Йемен, Бахрейн, Либия и Йордания. С по-малка значимост протести протичат в Мавритания, Саудитска Арабия, Оман, Судан, Сирия, Ирак, Кувейт, Мароко и Западна Сахара. От другите мюсюлмански страни, в които арабският не е официален език, вълнения обхващат Албания, Кот д'Ивоар, Сомалия, Джибути, Иран, Севернокипърската турска република, Сенегал и др. Поради изборния успех на ислямистки партии, събитията стават известни още като „Ислямистка пролет“ или „Ислямистка зима“.

Арабска пролет се пробутва от западните медии като спонтанно, народно движение за демокрация и свобода, но в действителност е операция на западните тайни служби за дестабилизиране на държавите, богати на природни ресурси и тяхното обсебване от западни корпорации.
Human Development Index after the Color Revolutions
Падане на жизнения стандарт вследствие Арабска пролет


Арабска пролет спира в Сирия. Наполеон Бонапарт през 1812 г. е спрян от Русия край село Бородино. Адолф Хитлер през 1943 г. е спрян от СССР при Сталинград. САЩ са спряни от Русия в Сирия. След капитулацията на Наполеон Бонапарт и Адолф Хитлер, се публикува броят на жертвите от войните. Броят на жертвите от Арабска пролет все още не се публикува, защото САЩ все още не са официално капитулирали.


Още по темата:

Краят на американското владичество ⏏


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени