Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

bTV, Bloomberg TV Bulgaria и Нова телевизия са чуждестранни агенти


Телевизионно студио
Долната камара на руския парламент одобри на 15.11.2017 г. промени в закона за информация, позволяващи медиите, финансирани от чужбина, да бъдат регистрирани като "чуждестранни агенти", съобщи първа програма на германската държавна телевизия ARD (Auflagen für ausländische Medien. Duma beschließt "Agenten-Gesetz". Russland macht Druck auf ausländische Medien. Das russische Parlament hat ein Gesetz verabschiedet, mit dem ausländische Medien als "Agenten" eingestuft werden. Damit sind sie verpflichtet, ihre Finanzquellen und ihre Ausgaben offenzulegen. Betroffen von der Regelung ist auch die Deutsche Welle. Stand: 15.11.2017 13:16 Uhr.) Решението бе прието единодушно и промените ще влязат в сила, след като бъдат одобрени от Съвета на Федерацията и подписани от президента Владимир Путин.

Copyright:www.backdoornews.com


Законът на Кремъл е в отговор на искането на американското Министерство на правосъдието, руската телевизия RT в САЩ да се регистрира по американския закон за чуждестранните агенти. Руски правителствени представители, включително президентът Путин, обещаха ответни мерки.

За чуждестранни агенти се смятат медии, които получават "парични средства и/или друго имущество от други държави, от техни държавни органи, международни и чуждестранни организации, лица без гражданство", а също и руски юридически лица, "получаващи парични средства и друго имущество от указаните източници". Медиите, които в САЩ се определят за "чуждестранен агент", трябва да докладват в Министерството на правосъдието за своето финансиране и организация, както и редовно да актуализират информацията за дейността си.

Русия подписа "Закон за чуждестранните агенти/Закон об иностранных агентах" през 2012 г., което доведе западните политици до истерия. Аналогичен закон за контрол върху финансиране на неправителствени организации, които целят вмешателство във вътрешните работи, съществува в САЩ от 1938 година - "Foreign Agents Registration Act" (FARA).

Този закон е въведен в САЩ срещу нацистката пропаганда, но за първи път се прилага на практика срещу Русия. В САЩ има и други чуждестранни медии, като например британската BBC и китайската държавна медия. Но от тях американците не изискват да се регистрират като чуждестранни агенти, само от Русия се изисква.

"If you are being criticized,
you are doing something right.
Only who has the ball gets attacked."

Bruce Lee

"Ако те критикуват, значи правиш
нещо правилно. Винаги нападат онзи,
у когото е топката!"

Брус Лий

В Русия и САЩ има закони, които задължават финансирани от чужбина медии, да се регистрират като чуждестранни агенти, защото Русия и САЩ са суверенни държави. Но България не е суверенна държава, а е васал и затова в България няма такъв закон. В България шведски туристи ходят да ритат местните жени в главата, след което ги пускат срещу една месечна заплата И повечето българи не знаят, че bTV е собственост на американски лихвар, както и Bloomberg TV Bulgaria и Нова телевизия е собственост на шведски лихвар. Т.е. bTV, Bloomberg TV Bulgaria и Нова телевизия са чуждестранни агенти, но за техните собственици никой не говори. Както за НБУ никой не говори, че е собственост на Джордж Сорос.

«Pour savoir qui vous dirige vraiment
il suffit de regarder ceux que vous ne
pouvez pas critiquer.»

Voltaire
«За да разбереш кой те управлява, виж
кого ти е забранено да критикуваш.»

Волтер


Още по темата:

Израел гони НПО


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени