Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Западът се притеснява за Китай


Китай
Западът е развълнуван от националния партиен конгрес в Китай, на който се очаква президентът Си Цзинпин да затегне юздите на втората по големина икономическа сила в света. Организиран на всеки пет години, форумът определя новия състав на Китайската комунистическа партия (ККП) и ще довърши процес на политическа консолидация, който върви от години.

Copyright:www.backdoornews.com


Oxford Economics описва страната като водещия в света индикатор и буфер за шокове, отбелязвайки 80 % взаимна зависимост между икономическата активност на Китай и глобалната търговия от 2010 година. Китай е комунистическа страна и западняците не могат да им обсебят водоснабдяването, електроцентралите, телекомуникациите, телевизиите (bTV, NOVA), както в България. Не могат на китайците да им изнасят златото, както на българите срещу 1,5% от цената (Дънди Прешъс Металс).

Но най-големи притеснения Запада има относно интернет-цензурата в Китай. Мобилното чат приложение WhatsApp, собственост на Facebook, беше напълно блокирано в Китай, малко преди Конгреса на Комунистическата партия.

"Die digitale Mauer der Kommunistischen Partei, durch die viele Internetseiten geblockt sind, darunter Twitter, , YouTube, . Ohne VPN-Tunnel geht in China wenig." (Източник Tagesschau: Parteitag. China baut digitale Mauer aus. Stand: 20.10.2017 09:11 Uhr)

При проведените интернационални тестове за интелигентност, корейци и китайци са на първо място в света по интелигентност. Китай и Корея имат най-бърз икономически растеж в света. Китай блокира различни уебстраници, Twitter, Facebook, YouTube, Google, няколко стотин страници от Wikipedia, а от скоро и WhatsApp. А в Северна Корея въобще няма интернет.

Каква е причината за икономическото чудо на китайци и корейци? Интелектът или предпазването им от американската отрова? А може би именно "дигиталната желязна стена" предпазва интелекта им от деградация, характерна за източно-европейците, след рухването на комунизма.


Още по темата:

Ким Чен-ун обиди Доналд Тръмп

Десетки шпиони на ЦРУ са изловени в Китай

Русия изгони Сорос от територията си

Съдят соросоидна медия в Беларус


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени