Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Атомна бомба на луната


атомна бомба
През 1957 година Съветският съюз е разработвал планове да взриви атомна бомба на Луната, стана ясно от разсекретени документи от руския държавен архив. Документите са станали достояние на германската телевизия MDR (Pläne der UdSSR. Parteiauftrag: Den Mond bombardieren. Einfach mal eine Atombombe auf dem Mond zünden - an dieser Idee arbeitete die Sowjetunion im Kalten Krieg. Neue Dokumente zeigen: Die UdSSR wollte so den USA ihre militärischen Möglichkeiten demonstrieren. Dann aber kamen Zweifel an dem Vorhaben auf. Stand: 10.10.2017 16:56 Uhr)

Copyright:www.backdoornews.com


Според архивите на 6 септември 1958 година ръководството в Москва е издало заповед за изстрелване на ракета с ядрен взрив до Луната със силата на бомбата в Хирошима. Доктор Матиас Ул от Германския исторически институт потвърждава пред телевизията за разкритите документи. „Можем със сигурност да кажем, че в Политбюро е имало заседание, на което е взето решение да се взриви атомна бомба на луната“, обяснява той пред MDR.

Целта на това мероприятие е била демонстриране на мускули в надпреварата във въоръжаване със САЩ. За проекта Кремъл привлича едни от най-добрите учени в СССР. Те трябвало да покажат на останалия свят, че комунизмът превъзхожда капитализма. Бомбата щяла да стигне до луната със суперракети „Спутник“. При ядрения взрив се очаквала сеизмична вълна и дъжд от камъни на Луната.

Аналогичен, строго секретен проект за взривяване на атомна бомба на Луната са имали и американците: "Project A119", също познат под името "A Study of Lunar Research Flights" през 1950-те, по поръчка на United States Air Force, който става обществено достояние, благодарение на служителя на NASA - Leonard Reiffel. През 2000 г. САЩ, на основа на Freedom of Information Act, публикуват първата част от проекта, останалите ги унищожават. Но западните медии не сочат с пръст американците за този проект, а руснаците за техния проект.

Проектът на СССР обаче така и не се осъщетвява, поради технически трудности американците да видят взрива на Луната. За да има смисъл от взривяване на атомна бомба на Луната, руснаците е трябвало да посочат на американците, кога и къде да гледат със своите телескопи. И пак няма гаранция, че от Земята някой ще види взрив на Луната. Както никой не видя от Земята, дали американски космонафти наистина са стъпвали на Луната.

"Измислиците са целесъобразни,
ако не могат да бъдат опровергани."

Йозеф Гьобелс
- министър на пропагандата
на Нацистка Германия


Още по темата:

Послание до извънземните 🚀👽

Живот на Марс


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени