Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

За първи път в историята: Русия ползва оръжията на САЩ срещу самите тях


руснаците са ползвали изцяло американската инфраструктура
На 09.10.2017 г. "Вашингтон пост" съобщи, че Google за пръв път са открили, че служби на руската държава са използвали платформи на компанията, за да се намесват в изборите в САЩ през 2016 г. Десетки хиляди долари са били платени за разпространяване на дезинформация и това е идвало от група, различна от тази, която е подозирана за подобна дейност през "Фейсбук".

Новината бе цитирана и от германската Tagesschau: Einfluss auf US-Wahlkampf. Russische Fake News auch bei ? Nahm Russland auch über Einfluss auf die Wahl in den USA? Darauf gibt es laut einem Medienbericht jetzt erste Hinweise. Auch auf und Twitter hatten russische Auftraggeber Tausende Anzeigen mit Falschinformationen platziert. Stand: 09.10.2017 16:28 Uhr.

Доколкото е известно, по време на президентските избори в САЩ бяха хакнати и публикувани от WikiLeaks действителни E-Mail на Хилъри Клинтън, а не дезинформация, както твърди "Вашингтон пост".

Copyright:www.backdoornews.com


За целта руснаците са използвали рекламната мрежа DoubleClick, а "руската следа" била открита с данни от популярната услуга за микросъобщения "Туитър" (Twitter). Срещу заплащане компанията предоставя на разработчици данни назад чак до 2006 г. и в Google установили връзка между руски профили в "Туитър" с профили, от които е купувана реклама в платформите на Google. Малко по-рано стана известно, че руснаците са използвали също рекламите във "Фейсбук" за целта.

Всички знаят, че и са оръжия, създадени от американците за водене на психологическа война, за подривна дейност и организиране на Цветни революции. Но все още нямаше известен случай в човешката история, да са били използвани оръжията на противника срещу самия него. Руснаците срещу $10.000 им манипулираха изборите, докато САЩ похарчиха над 5 милиарда долара за Евромайдана в Украйна, по думите на Виктория Нюланд и накрая Русия им отмъкна Крим под носа. При това руснаците срещу 10.000 долара са ползвали изцяло американската инфраструктура, в която САЩ от десетилетия инвестират билиони долари. На това ли му казват хибридна война?


Още по темата:

Кубинци откриха цяр срещу американското подслушване

САЩ успокояват топката със Северна Корея

Хакнаха личните данни на 143 милиона американци

Десетки шпиони на ЦРУ са изловени в Китай


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени