Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Кучето - враг на човека


Pit Bull
На 05.10.2017 г. казионните български медии съобщиха, че питбул е нападнал и нахапал възрастен мъж в София. Инцидентът е станал пред блок 358 в квартал "Света троица". Около 8,30 часа възрастният мъж се разхождал в градинка близо до дома си, когато е бил нападнат от кучето. След произшествието мъжът е откаран в Университетска болница "Царица Йоана" в тежко състояние и опасност за живота, с много ухапвания по тялото. На място пристигнала полиция и била арестувала собственика на кучето.

Copyright:www.backdoornews.com


От край време хората са използвали кучета за нападение срещу други хора. След като Христофор Колумб открива Америка, на 15.03.1493 год. се връща в Испания, а на 25.09.1493 отплува отново за Америка, с 1500 души въоръжени с аркебузи и бойни кучета - английски дог - Mastiff и грейхаунд - Greyhound, обучени да нападат хора, с което западно-европейците започват епохата на Великите географски открития.

На днешно време собствениците на големи и особено бойни породи кучета са най-често психопати, които целят да демонстрират с кучето си физическо преимущество над останалите. Често те обучават кучето си да напада и разкъсва котки, насъскват го срещу хора. Кучето налита, лае, души хората на улицата, с което всява страх, насажда им комплекс за малоценност, аналогично на ислямистките терористи.

А стопанинът на кучето се превива от смях или се преструва, че се опитва да обуздае кучето, ако има много свидетели наоколо. С кучето, собственикът му си проправя път, демонстрира значимост, подобрява самочувствието си с това, че останалите изпитват страхопочитание пред него. Не е прието човек да върви по улицата с насочен пред себе си нож, но с бойно куче пред себе си няма проблем.

В повечето страни на Евросъюза определени раси кучета, като "Bull Terrier", "Pit Bull", "Dobermann", "Rottweiler" са забранени за развъждане и внос от чужбина. В САЩ всеки има право да притежава огнестрелно оръжие и собствениците на кучета много добре знаят, че в момента в който кучето им посегне на някого, ще получат куршум в главата - не кучето им, а те самите. В Германия след нападение на две кучета над дете, собственика му бе осъден за умишлено убийство.

В България не съществуват забрани, българите са добродушни и много търпеливи. Българите знаят, че не могат да очакват помощ от съдебната власт, в случай че станат жертва на хора с кучета. Съдии и прокурори се интересуват единствено да си увеличат доходите, да си построят още някоя вила по Черноморието (Ралф Сундбер за ритник в главата на жена го глобиха).

Умният българин/българка си носи нож в джоба и в случай, че го застрашава някой с куче на улицата, не заплашва с ножа, а изненадващо го използва (от първо срещу собственика, а после и срещу кучето му). Глупакът се отдръпва за да направи място, когато срещу него върви някой с голямо и злобно куче.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени