Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

САЩ се изнасят от Куба


Хавана
Германската Tagesschau съобщи на 29.09.2017, че американското посолство в Хавана намалява с 60% служителите си, които ще обслужват вече само спешни случаи и прекратява издаването на американски визи, заради акустичните атаки срещу американски дипломати (Mysteriöse Schallattacken. USA warnen vor Reisen nach Kuba. Stand: 29.09.2017 16:55 Uhr).

Copyright:www.backdoornews.com


Според изявлението на Rex Tillerson решението да бъдат изтеглени 60 процента от служителите цели да се гарантира безопасността на дипломатите. Американският държавен секретар посочи, че не разполага с данни при тях да са пострадали граждани на САЩ, пребивавали в Куба при посещения от личен характер (американци, които са ходили в Куба, да се наливат с евтина бира 🍺 бел.ред.). Но американските власти обявиха предупреждение, американци да не посещават Куба. В съобщението на Държавния департамент се посочва, че редица служители на американското посолство в Куба са били обект на атаки, извършени в сгради, посещавани често от американски граждани. Държавният департамент смята, че има риск и за гражданите на САЩ, които не са дипломати.

В края на 2016 г. у американски дипломати в Куба се появиха различни здравословни проблеми със загадъчен произход - загуба на слуха, симптоми на мозъчно сътресение, гадене, главоболие, тинитус. При първоначалното разследване се появиха подозрения за някакви "акустични атаки", но картината се оказа неясна. ФБР обследваха жилищата и хотелите, където са ставали инцидентите, но не откриха никакви специални устройства. Някои дипломати разказаха, че са чували различни силни шумове или са усещали вибрации, докато други нищо не чували, а симптомите се появявали при тях впоследствие.

Не бе намерено научно обяснение за случилото се и по всичко личи, че срещу американците е използвано ново оръжие, което за тях е непознато.


Още по темата:

Хакнаха личните данни на 143 милиона американци

Кубинци откриха цяр срещу американското подслушване 👂

САЩ забраниха антивирусната програма на Касперски

Ким Чен-ун обиди Доналд Тръмп


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени