Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Оправдаха шведа, който ритна българката в главата


България - съдебна система
Съдът в Несебър оправда шведа Ралф Сундбер, изритал камериерката Диана Петкова в Слънчев бряг. Сундберг ще трябва да плати разноските по досъдебното производство в размер на 583 лв. и административно наказание - глоба от 4500 лв., съобщиха казионните медии в България.

Copyright:www.backdoornews.com


Прокуратурата дори не е поискала наказателна отговрност, което трябваше да е обвинение в опит за убийство или най-малкото нанасяне на тежка телесна повреда от примитивни подбуди - етническа омраза, славянофобия. Прокуратурата е поискала размера на глобата да е 5000 лева, но съдия Йорданка Майска от Несебърския съд реши, че санкцията ще е по-малка. "Чистото съдебно минало на Сундберг не е смекчващо вината в това производство. То е основание за прилагане на член 78 А от НК", отбеляза съдия Майска. Тя допълни, че шведът така и не е признал вината си, а е изразил само съжаление: "Той прояви липса на самокритичност и се скри зад алкохолното си опиянение", по думите на съдия Йорданка Майска. На видеото, заснето от видеокамерите за наблюдение ясно се вижда, че той въобще не е пиян, по време на престъплението.

Делото в Несебърския съд се гледа по реда на член 78 А от НК, при който обвиняемият е освободен от наказателна отговорност и получава само административно наказание. Три са най-съществените предпоставки за този ред на делото: това са чистото съдебно минало на дееца, това, че за престъплението в което е обвинен Сундберг се налага наказание до 3 години затвор, а прокуратурата е поискала глобата 5000 лева(!) и че от престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди, обясни районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова, която е и един от наблюдаващите по делото. Мозъчното сътресение с опасност за живота на българката очевидно не са съставомерни имуществени вреди, не е засегнато западно имущество. Адвокат Никола Атанасов от Софийската адвокатска колегия, който представлява Сунберг, поиска на клиента му да бъде присъдена глоба в минимален размер от 1000 лв.

В Германия за пипане и облизване по лицето чужденец получи една година затвор. Основната разлика е, че облизаната по лицето жена е германка, а ритнатата в главата е българка.

На 27.09.2017 г. казионните български медии съобщиха, че Ралф Сундберг е признал пред bTV, че се прибира в Швеция, без да е платил присъдената му глоба в размер на 4500 лв. Освен това не е било определено от българския съд и обезщетението, което той трябва да плати на камериерката Диана Петкова. Така Ralf Georg Sundberg прекара лятото в паркхотел в Слънчев бряг, според казионните медии под домашен арест и когато времето вече не става за плаж, си заминава с песен.

Българският съд се изсра в лицето на цяла България, не само на камериерката Диана Петкова. Най-късно сега, българите трябва да проумеят, че нямат правителство и съдебна система, които да представляват и защитават интересите им пред останалите нации. Напротив - българското правителство и българското правосъдие защитават интересите на чужди държави и чужди граждани, за сметка на българите.


Още по темата:

Пуснаха шведския турист, който ритна българката в главата

Шведски турист нападна камериерка в Слънчев бряг

Ром от България рита жена в метрото в Берлин

Джебчийката Събка е вече на свобода!


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени