Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

САЩ забраниха антивирусната програма на КасперскиБелият дом е наредил на правителствените органзации в САЩ да отстранят продуктите на компанията "Касперски/Kaspersky Lab" от компютъените си системи. (Източник - Tagesschau: Kaspersky-Virenschutz. Russische Software in US-Behörden verboten. Stand: 14.09.2017 13:19 Uhr) Според президентския екип има загриженост от това, че фирма основана от руски специалисти, е податлива на влияние от Кремъл.

Copyright:www.backdoornews.com


Американците описват като заплаха за националната сигурност, идваща в киберпространството от Русия и след изборна година, белязана от обвинения, че Москва използва интернет като оръжие в опит да повлияе на изборните резултати. В специално изявление от "Касперски" обвиненията са отхвърлени като неоснователни. "Никой не е представял достоверни доказателства, а обвиненията се основават на фалшиви предположения и неточни допускания", твърдят те.

Министерството на националната сигурност е изпратило нареждане до федералните агенции да проверят какви продукти на "Касперски" използват в рамките на 30 дни и да спрат употребата им до 90 дни. "Министерството се тревожи за предполагаеми връзки между определени служители на "Касперски" и руското разузнаване. На 11 юли правителствената агенция (U.S. General Services Administration или GSA) за управление на федералната администрация отстрани "Касперски" от списъка с одобрени доставчици за информационни технологии и оборудване за цифрова фотография. Посоченият мотив е да се гарантира сигурността на американските правителствени системи. Правителствените агенции ще могат да купуват продукти на компанията извън процедурите на GSA.


Още по темата:

Хакнаха личните данни на 143 милиона американци

Кубинци откриха цяр срещу американското подслушване 👂
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени