Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Кубинци откриха цяр срещу американското подслушване


Подслушване
Германската медия Tagesschau съобщава, че служители на американското посолство в Куба са получили увреждания на мозъка и са загубили слуха си, вероятно вледствие непознато акустическо оръжие (US-Diplomaten in Kuba. Krank durch Schallwaffen? Stand: 26.08.2017 11:13 Uhr)

Copyright:www.backdoornews.com


Според говорителката на департамента Heather Nauert не е ясна точната причина за инцидентите, но пострадалите американци са се върнали в САЩ "по медицински причини". Според неназован източник сред симптомите била и загуба на слуха на общо 16 американски дипломати, започнали в края на 2016 г. (CNN: US embassy employees in Cuba possibly subject to 'acoustic attack') Анонимен правителствен източник във Вашингтон каза, че през последните шест месеца неколцина служители в посолството на САЩ в Хавана са били евакуирани заради проблеми със слуха и други симптоми. След това някои от тях е трябвало да ползват слухови апаратчета.

Външното министерство в Хавана декларира, че "Куба никога досега нито в бъдеще би позволила кубинската територия да бъде използвана за каквито и да било действия срещу акредитирани дипломатически представители или техните семейства". Външното министерство съобщи, че е започнало свое разследване и потвърди желанието си да сътрудничи с американската страна за изясняване на случая. Но също и канадското посолство съобщи за подобни странни явления с техни дипломати.

Асошиейтед прес, която също се позовава на анонимен източник, съобщи, че след месеци на разследване американски експерти установили, че пострадалите дипломати са били изложени на въздействието на модерна апаратура, излъчваща звукови вълни извън обхвата на човешкия слух. Не станало ясно дали апаратурата е оръжие за умишлени атаки или е имала друго предназначение. Не се знае и къде е било поставено акустическото оръжие: В или извън жилищата на американските дипломати или можеби е било запуснато в слушалките на американците, докато са подслушвали.

По думите на американския дипломат James Lewis, цитиран от телевизия CNN, слухови увреждания са получили американските дипломати в Куба, вследствие подслушване:
"The former Foreign Service Officer James Lewis, point to the possibility of human error, in particular a surveillance operation gone wrong."

Но съобщението от американската телевизия CNN, че американските дипломати са оглушали от подслушване, българските соросоидни медии го спестяват на българите.

Вашингтон и Хавана възстановиха дипломатическите си отношения през 2015 г., прекратени преди повече от половин век, отвориха посолства, след което тълпи от американци нахлуха в Куба да се наливат с евтина бира.

Доколкото е известно, американската полиция използва "Long Range Acoustic Device", който служи за разпръскване на демонстранти. Според Holger Schulze, професор в университета в Копенхаген, съществуват акустически оръжия, които действат в диапазона на ултразвука и инфразвука. Основният производител на такива оръжия са САЩ, но и други развити страни произвеждат подобни оръжия. Според Holger Schulze голяма част от тези оръжия са все още в експериментална фаза и не се предлагат на пазара. Но според него всичко говори за целенасочена атака с досега непознати (за САЩ) оръжия.


Още по темата:

Акустична атака срещу американци в Китай?

САЩ гони кубинските допломати

САЩ обвиняват Русия в акустическите атаки върху американски дипломати ↯

Хакнаха личните данни на 143 милиона американци

САЩ забраниха антивирусната програма на Касперски

САЩ се изнасят от Куба

Изпробваха ново оръжие срещу американците


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени