Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Най-старият мъж в света


Израел Кристал
На 113 годишна възраст почина най-старият мъж на планетата – Израел Кристал в Хайфа / Израел, съобщи първа програма на германската държавна телевизия ARD (Kristal überlebte Holocaust. Ältester Mann der Welt stirbt mit 113. Stand: 11.08.2017 18:23 Uhr). Израел Кристал е роден на 15 септември 1903 г. в Жарнув (Полша), по онова време в състава на Руската империя.
Лодзинското гето
Лодзинското гето


Баща му Мозес-Давид Криштал е бил мобилизиран в руската армия по време на Първата световна война и бива убит на фронта. През 1920 г. Israel Kristal се премества в Lodz, за да помага в търговията със захарни изделия на семейството. Семейството му е притежавало фабрика за захарни изделия. От „Книгата за рекорди на Гинес / The Guinness Book of Records“, Израел Кристал е признат през март 2016 г. за най-възрастният мъж на света.

Copyright:www.backdoornews.com


През 1940 г., по време на нацистката окупация на Полша, Израел Кристал заедно със семейството си е бил изпратен в Лодзинското гето, където той продължава да върти търговия със захарни изделия. Двете му деца умират в гетото. Israel Kristal заедно със съпругата си е бил депортиран през 1944 г. в концентрационния лагер Auschwitz. Съпругата му умира, но той доживява края на Втората световна война, завръща се в Łódź и открива магазин за захарни изделия. През 1947 г. се жени за втори път и има две деца. През 1950 г. Israel Kristal се преселва в Хайфа / Израел, където започва собствен бизнес - отваря си собствена фабрика за захарни изделия.


Още по темата:

Женският оркестър в концентрационния лагер Аушвиц

Абас: Евреите сами са си виновни за Холокоста

150.000 евреи участвали в армията на Хитлер

Колелото на историята ☸


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени