Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Пуснаха шведския турист, който ритна българката в главата54-годишният шведски турист Ралф Сундберг, който изрита в главата камериерка в хотела в Слънчев бряг, при което пострадалата е с черепно-мозъчна травма, съдът в Бургас пусна тихомълком под домашен арест, след закрито съдебно заседание, на което не е присъствал нито подсъдимия, нито адвоката му - съобщиха българските медии.

Copyright:www.backdoornews.com


След като бил освободен от бургаския затвор на 20 Юли, конвоят на "Съдебна охрана" заедно с Ралф Сундберг поел към курорта, тъй като според адвоката Никола Атанасов, Сундберг имал сключен договор за наем на студио в хотел. Там Сундберг трябвало да изтърпява наложения му домашен арест. Но пристигайки в хотелския комплекс се оказало, че шведът не е желан. Управителят заявил, че хотелът не е сключвал договор за наем със Сундберг, нито е правена резервация за него.

След неловката ситуация се наложило съдът в Несебър да постанови нов адрес, на който шведът-насилник да бъде настанен. Това се оказало трудна задача, тъй като никой хотелиер в курорта не искал да се срами, да приема престъпник.

"Научих едва на 20 юли вечерта. Това за мен е безобразие", коментира районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова, която е и наблюдаващ прокурор по делото. Тя заяви, че и съдът в Несебър научил по същото време, че Сундберг вече не е в затвора. Делото за мярката за неотклонение на Сундберг е минало при закрити врати на 18 юли 2017 в Бургаския окръжен съд, при което съдията Светлин Иванов е изменил мярката от "задържане под стража" в "домашен арест".

Нито подсъдимият Ралф Сундберг, нито неговият адвокат не са присъствали на съдебното заседание в Бургаския окръжен съд на 18 юли. То е било закрито, тъй като законът позволява това, когато делото е в съдебна фаза. Обвинителният акт срещу Сундберг вече е внесен в съда, чака се насрочване на дата за разглеждане на делото по същество, обясниха юристи.
Правова държава
Едва на 21 юли, след като скандалната ситуация стана известна, от Бургаския окръжен съд разгласиха мотивите за домашния арест на шведа. Според 3-членния състав, гледал делото, основният мотив за по-лека мярка е продължителното задържане на шведа. Той е зад решетките от 6 юни, като бе арестуван 3 дни след ритник в лицето на камериерката Диана Петкова.

Ралф Сундберг е швед, следователно западняк, а жертвата му Диана Петкова е българка - следователно източно-европейка. Ако източно-европейски васал беше ритнал западно-европейския си господар, тогава ще има проблем. Всички знаят, че свидетелски показания на един турчин в съдилищата на Османската империя са имали тежест, колкото свидетелски показания на трима българи.

"От медиите научих, че шведът вече не е в затвора. Не знам какво да мисля, аз не мога да преценя редно ли е, или не, както и колко време трябва да е зад решетките", каза битата камериерка Диана Петкова. Тя все още взима медикаменти, за да заспи нощем, физическите болки не са отшумели напълно. Петкова разказа, че нито шведът, нито адвокатите му са я потърсили за извинение. Естествено смисъл има, адвокатите на шведа да потърсят българските магистрати, които много обичат парите. За тях престъпниците са златна кокошка.
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени