Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Ще вадят Салвадор Дали от гроба


Салвадор Дали
Мадридски съд постанови ексхумация на колоса на изобразителното изкуство на 20-ти век - художника-сюрреалист Салвадор Дали (1904-1989), предаде германската телевизия ARD (Vaterschaftsklage. Dalís Leiche wird exhumiert. Stand: 26.06.2017 17:54 Uhr). Делото е заведено от испанка по име Pilar Abel, която твърди, че покойният от 1989 г. Дали е неин баща.

Copyright:www.backdoornews.com


Пилар Абел, родена в Хирона през 1956 г., претендира, че майка ѝ, която работела като слугиня при великия художник, имала тайна любовна афера с Дали през 1955 г. Според съдията в отсъствието на материал, който да бъде използван ДНК-тест за бащинство, останките на художника трябва да бъдат ексхумирани. Фондация "Дали", която управлява наследството му от името на държавата обяви, че ще обжалва решението.

По времето, в което Pilar Abel твърди, че майка ѝ била срещнала Дали, художникът вече е бил женен за музата си Гала. Двойката няма наследници. Ако Пилар Абел бъде призната за дъщеря на художника, тя ще може да ползва фамилното му име и ще има право на част от наследството му, но за това ще трябва да води допълнително дело, пишат испанските медии.

В едно интервю с диско-кралицата Amanda Lear (Heute wäre der spanische Künstler 100 Jahre alt geworden. Im B.Z.-Interview erinnert sich seine Muse, die Disco-Queen Amanda Lear, an ihre Zeit mit dem Maler-Genie), която е била последната любовница на Salvador Dalí, великият художник е бил импотентен. В полза на това твърдение е и фактът, че съпругата му Gala Éluard Dalí е имала множество извънбрачни връзки, на което Салвадор Дали не е обръщал внимание.

В Западните индустриални държави са готови да извадят човек от гроба, когато става въпрос за пари.
loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени