Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Странни факти около смъртта на Ото Уормбиър


Хотелът, в който Otto Warmbier отлепва плаката от стената
Хотелът, в който Otto Warmbier отлепва плаката от стената


Почина американският студент Otto Warmbier, който 17 месеца беше в затвор в Северна Корея. Ото Уормбиър почина в болница в Синсинати, след като прекара 17 месеца в севернокорейски затвор и беше върнат в Съединените щати в състояние на кома. Южнокорейският президент заяви, че Пхенян носи тежка отговорност за смъртта на студента, а Северна Корея трябва да върне бързо всички задържани негови сънародници и американци.

Copyright:www.backdoornews.com


22-годишният Ото Уормбиър бе задържан през януари 2016 г. по време на организирано туристическо посещение в Северна Корея. Обвинението срещу него, според западните медии, беше опит за кражба на пропаганден плакат от стената на хотела, който Otto Warmbier искал да си остави на спомен - провинение, което той призна със сълзи на очи. Присъдата беше 15 години каторжен труд за подривна дейност.

Северна Корея го върна в родината му миналата седмица по хуманитарни причини в състояние на кома. По данни на Северна Корея, Ото Уормбиър е получил хранително отравяне, след което е взел приспивателно и от 15 месеца е в кома. Американските лекари са установили масивно увреждане на мозъка, но не дискутират причината за състоянието му на кома. Белези от физическо насилие, като например счупени кости, липсват. Все пак е странно, как Ото Уормбиър 15 месеца в състояние на кома е оцелял в Северна Корея, а само няколко дни след завръщането си в САЩ умира.

Родителите на Otto Warmbier са убедени, че синът им е бил малтретиран, но в същото време отказват да се проведе аутопсия на сина им, което може да изясни причините за смъртта. В стила на западните медии е да публикуват или медийни лъжи или само половината истина. Не се публикуват факти, относно заболяванията на Otto Warmbier, които е имал преди да замине за Северна Корея. Например заболявания, които биха могли и без някой да е в затвора, да доведат до задушаване, като епилептичен припадък с последваща аспирация и фебрилен гърч или сърдечна аритмия и т.н. Не се говори и за онова, което е било нарисувано на плаката, който Ото Вармбиер е решл да си вземе за спомен.

В статия от германската държавна медия 'ARD' (Tod nach Nordkorea-Haft. Alles ist ungewöhnlich am Fall Warmbier. Stand: 20.06.2017 17:48 Uhr) професорът от виенския университет Rüdiger Frank по специалност 'Източна Азия' и екперт по Северна Корея, обяснява, че в Северна Корея осъдени на затвор чужденци не ги изпращат в трудов лагер, а в хотел:

"Ausländer, vor allem, wenn sie keine ethnischen Koreaner sind, werden in der Regel separat untergebracht, oft sogar in Hotels oder Gästehäusern", sagt der Ostasienwissenschaftler und Nordkorea-Experte der Universität Wien, Professor Rüdiger Frank.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени