Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Бойко Борисов е в еуфория от срещата си с Реджеп Ердоган


Бойко Борисов
"На практика Европа става зависима от Турция, газовите коридори минават оттам"
- заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, след срещата си с турския президент Реджеп Ердоган, цитиран от българските соросоидни медии на 13.06.2017 г.

Copyright:www.backdoornews.com


"Той минава през цялата територия на Турция. Ние сме длъжни да се върнем в тази игра, да наложим правила и да участваме активно. В България има много философия, но ако някой ми каже как азерския газ ще прескочи Турция и ще дойде в България, като алтернатива. Няма как да стане".
Бойко Борисов

В каква игра иска Бойко Борисов да се връща, какви правила ще налага? България още при предишните правителства, оглавявани от него самия, беше в играта с "Южен поток", но я напусна за да направи кавалерски реверанс на САЩ. Което Турция не пропусна и зае мястото на България в играта. И вместо Европа да стане зависима от България, ще стане зависима от Турция, за което Борисов получи потупване по рамото от Ердоган. И турските вестници "Сабах", "Пусула", Сон дакика", "Хаберлер" и пр. излезаха под заглавие: "България е истински приятел на Турция". Изданията цитират думите на Бинали Йълдъръм към българския му гост: "Показахте, че сте наш искрен приятел".

По думите на Владимир Путин: "България губи 400 млн. евро годишно само от транзитни такси, от това че блокира "Южен поток"[...] Ние за Турция, като за стратегически партньор, ще понижаваме цената на газ..." 400 милиона евро годишно не се отстъпват дори и на брат. Така че България не 'искрен приятел', а е повече от брат за Турция.


Още по темата:

Борисов: Ние не искаме да се развиваме, а да запазим това, което имаме

Бойко Борисов моли Путин за прошка 🙏

Първанов: "Блокирането на руските енергийни проекти трябваше да бъде направено необратимо"

ЕС (не)разрешава "Южен поток" 🛢

Нови санкции срещу Русия, заради газта

Защо България не гони руски дипломати?


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени