Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Новата форма за сдобиване с хубав паспортФиктивно бащинство е новата форма за сдобиване с хубав паспорт. Първа програма на германската телевизия ARD (Betrug beim Asylrecht. Vaterschaftsanerkennung als Geschäft. Stand: 05.06.2017 23:19 Uhr) излъчи предаване за новата форма на измама, с цел сдобиване на легално право на престой в Германия.

Copyright:www.backdoornews.com


Според проучване на 'Rundfunk Berlin-Brandenburg', само в Берлин са известни 700 случая на чужденки от Виетнам, Африка и Източна Европа, които пристигат в Германия бременни и заплащат до 5000 евро на адвокати, нотариуси и немски мъже, да признаят бащинство на детето им. По този начин децата автоматично получават немско гражданство, а майките им получават право на легален престой в Германия и достъп до всички социални придобивки на немците, които за гастарбайтерите от ЕС все повече стават табу.

Бременните чужденки идват като туристи в Германия и се ползват от закона за защита на майката, докато уредят фиктивното бащинство. Тъй като немските мъже, които признават бащинство срещу 5000 евро, самите те живеят от социална помощ в Германия, за тях практически няма риск, да ги съдят за издръжка за децата и жената. А в една християнска страна многоженството е забранено, така че фиктивен брак не може да се сключи едновременно с няколко жени, но не съществува ограничение за мъжете да признават бащинство от безброй много жени и от всяка да касират по 5000 евро.

"Wir haben teilweise Personen, die über 10 Vaterschaften anerkannt haben." "Имаме случаи на мъже, които признават бащинство на десет деца от различни майки."
Martin Steltner von der Staatsanwaltschaft Berlin.

Този метод за сдобиване с хубав паспорт има голямо предимство, пред класическия фиктивен брак: Признаването на бащинство не задължава мъжа да живее с майката на детето, както при фиктивния брак. А и законите по никакъв начин не обвързват жената да плаща издръжка на бащата на детето си, с когото не е сключвала брак. Освен това отпадат и традиционните рискове при сключване на брак. Според германската медия, повечето от бременните чужденки след това си изкарват прехраната в публични домове в Германия.

Един фиктивен брак би могъл да бъде разтрогнат при доказателства, че брачните партньори не жевеят заедно. Но признаване на бащинство не може да бъде анулирано чрез ДНК-тест за бащинство, тъй като законите не изискват бащата на детето да е биологичен баща.

Единственото последствие е детето, след като навърши пълнолетие, държавата да го осъди да плаща издръжка на баща си. Но като се има впредвид, че мъжете, които признават бащинство срещу 5000 евро са клошари, алкохолици, наркомани, то едва ли някой от тях ще доживее до навършване пълнолетие на признатите от него деца.

"Bundesverfassungsgericht 2013 entschieden hat, dass selbst im Verdachtsfall eine Vaterschaft nicht angefochten werden darf. Zu groß wäre das Risiko, dass die Kinder staatenlos würden. Der Vater muss nicht immer ein biologischer Vater sein."

През 2013 г. германският конституционен съд решава, че дори при подозрение за фиктивно бащинство, никой няма право да отнема бащинството на децата, тъй като риска да останат без гражданство е много голям.
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени