Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Дискриминация в ЕвросъюзаMarkenprodukte
В началото на март 2017 г. експерти в Унгария и Словакия анализираха маркови хранителни продукти, произвеждани в Западна Европа. Маркови производители продават в Западната и Източната част на Евросъюза едни и същи стоки, с една и съща опаковка, но с разлика в качеството: Съдържанието на месо в колбасите, какао в шоколадите, белтъчини в млечните продукти, които в Източна Европа са заменени с хранителни заместители и канцерогени.

Copyright:www.backdoornews.com


"Die halten uns doch zum Narren und wollen nur an uns verdienen. Sind wir denn die Müllhalde Europas? Ich fühle mich wirklich wie ein EU-Bürger zweiter Klasse."

"Те ни взимат за балъци и само гледат да печелят за наша сметка. Сякаш ние сме сметището на Европа? Честно: чувствам се като втора ръка европеец."
(Източник: ARD - "Müllhalde der Markenprodukte", Stefan Heinlein, ARD Prag 27.02.2017 16:54 Uhr)

"Markenprodukte auf dem Balkan sind schlechter als dieselben Produkte im Nachbarland Österreich. Das stellten die Lebensmittelbehörden Ungarns und der Slowakei fest, nachdem sie jeweils über 20 Markenprodukte geprüft haben." (Източник: ZDF 09.03.2017)

Министерството на земеделието публикува резултатите от поредица специализирани тестове, в рамките на които 22 известни маркови хранителни стоки, продавани съответно в западните и в словашките магазини, бяха сравнени по качество. Оказа се, че в продаваните в Словакия колбаси има по-малко месо и повече съединителна тъкан, мазнина и вода, в млечните продукти - по-малко белтъчини, а в шоколада - по-малко какао и съдържат повече канцерогенни оцветители, подсладители и консерванти.

"Това е същински скандал", казва министър-председателят Robert Fico/Роберт Фицо: „Неприемливо е международни концерни да продават на източноевропейските пазари продукти, които са със значително по-ниско качество от съответните продукти в западните магазини.”

За повечето потребители в Средна и Източна Европа качеството е вече по-важно от цената. Шефът на Съюза на потребителите в Словакия Milos Lauko смята, че концерните играят мръсна игра:

"Die meisten Lebensmittel und Markenprodukte sind in den westlichen Ländern wegen der stärkeren Konkurrenz sogar billiger als bei uns. Das Argument, die Qualität werde wegen der niedrigeren Preise reduziert, ist also falsch."

„Повечето храни и маркови продукти в западните магазини са дори по-евтини, отколкото тук, защото там има силна конкуренция на пазара. Нека не твърдят, че качеството на продуктите им тук е по-ниско заради по-ниските цени.”
Supermarkt
По-късно западните маркови производители отговориха официално и си признаха, че умишлено продават в Източна Европа колбаси с повече сланина и шоколади с малко какао и белтъчини и повече захар. И цинично се аргументираха с разлика във вкусовете между западноевропейци и източно европейци. Съвсем реално е, Западните държави целенасочено да са организирали втора поточна линия в производството си на храни, за да увреждат здравето и да скъсяват продължителността на живота на населението на Източна Европа.

Конфликтът Изток-Запад има стара традиция в Европа. По време на Втората световна война, нацистите са разработили план за прогонване и редуциране населението на Източна Европа - Generalplan Ost. Нацистите планират и реализират геноцид над населението в Източна Европа на Полша, Чехия, Югославия, СССР, с цел намаляването му и заселване на техните територии с немци - "Germanisierung".

Според Generalplan Ost, е трябвало да бъдат изтребени или изгонени 80-85% от поляците, 50-75% от чехите, 50-60% от руснаците, намиращи са в европейската част на СССР, други 15-25% е било планирано да бъдат изселени в Сибир. 25% от украинците и белорусите е трябвало да бъдат избити, други 30-40% от украинците и 30-50% от белорусите е трябвало да бъдат прогонени на изток. Нацистките термини за процедурата са „Umvolkung“ или „Ethnomorphose“ за жизнено пространство на изток - „Lebensraum im Osten“.

Според американския историк Timothy Snyder, "Планът за глада/Hungerplan" на нацистите от май 1941 год. е прелюдия към Generalplan Ost. Според "Hungerplan", селскостопанската продукция от Украйна и от Южна Русия е била транспортирана в Германия, с цел 30.000.000 души в Белорусия, Северна Русия и в големите градова на СССР, да измрат от глад.


Още по темата:

Двойни стандарти при храните в ЕС
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени