Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Бежанци, които кооперират с разузнаването,
получават статут на политически емигранти
Германия започна съдебно производство срещу шпионирането на САЩ - NSA-Untersuchungsausschuss, вследсвие разкритията на Едуард Сноудън и през октомври 2015 г. бившия оператор на безпилотни самолети Brandon Bryant, разказа пред следствието, как американците насочват оръжията си по мибилните телефони на жертвите. С тези телефонни номера, американците се сдобиват от немското разузнаване, както и от разузнаването на останалите си васали. Германски шпиони от Bundesnachrichtendienst (BND) разпитват бежанци от целия свят. Службата се нарича "Hauptstelle für Befragungswesen" (HBW) / "Служба за разпити" и функционира от 50 години.

Copyright:www.backdoornews.com


Според публикация в Tagesschau от 06.11.2015, HBW се интересува предимно от страни като Сомалия, Иран, Ирак, Сирия, Йемен и Китай. В разговорите те подпитват бежанците за политиката в техните страни, за начина на живот на отделни хора и за телефонните им номера. В разпитите участват не само агенти на BND, но и агенти на САЩ и Великобритания.

Адвокати съобщават пред немските медии NDR и SZ, че участие в такива допитвания, влияело положително за получаване на статут на бежанците. Според тайни документи, през 2010 г. общо 39 бежанци са били признати за политически емигранти, защото са кооперирали с немското разузнаване. И естествено на никого не съобщават какво после правят с тази информация. И че въз основа на събраната информация, американците убиват хора, техни съседи, близки, приятели.

Поради разкритията в германските медии, HBW (службата за разпити) в средата на 2014 г. е закрита, от което американците са възмутени:

"Den Partnern aus den USA ist nicht zu vermitteln, dass es wenigen Investigationsjournalisten in kurzer Zeit gelingen könne, eine über 55-jährige, erfolgreiche (...) Kooperation zu torpedieren."
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени